Keppel MET Renewables, platformă de investiţii în domeniul energiei regenerabile, cu sediul în Elveţia, anunţă preluarea integrală a unui proiect fotovoltaic în dezvoltare din Apulia, Italia. Proiectul are o capacitate instalată de 38 MWp şi o producţie de energie de circa 63 GWh pe an, iar la finalul construcţiei, centrala va genera suficientă energie pentru alimentarea echivalentului a peste 20.000 de gospodării italiene. Proiectul va deveni operaţional în 2026.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Keppel MET Renewables, platformă de investiţii în domeniul energiei regenerabile, cu sediul în Elveţia, anunţă preluarea integrală a unui proiect fotovoltaic în dezvoltare din Apulia, Italia. Keppel MET Renewables (KMR), societate mixtă deţinută în mod egal de MET Group, cu sediul în Elveţia, şi Keppel, cu sediul în Singapore, anunţă finalizarea  achiziţiei integrale a unui proiect fotovoltaic din sudul Italiei. Cu o capacitate instalată de 38 MWp şi o producţie de energie de circa 63 GWh pe an, la finalul construcţiei, centrala va genera suficientă energie pentru alimentarea echivalentului a peste 20.000 de gospodării italiene”, anunţă compania.

Proiectul este într-o fază de dezvoltare incipientă şi va ajunge să fie gata de construcţie în 2025, devenind operaţional în 2026.

KMR este un jucător puternic pe piaţa de energie regenerabilă din Italia, cu un portofoliu actual de peste 200 MWp, format din proiecte fotovoltaice în stadii incipiente sau medii, în sudul Italiei, care vor deveni operaţionale în următorii ani.

„Facem un pas important în atingerea obiectivului MET Group de a deţine un portofoliu de capacităţi de producţie a energiei din surse regenerabile cu o putere instalată de 2GW până în 2026 şi vom continua în această direcţie. Ne-am propus suplimentarea numărului de proiecte eoliene sau solare în Uniunea Europeană, prin achiziţia de proiecte în diverse stadii: greenfield, ready-to-build sau tip brownfield”, a declarat Benjamin Lakatos, preşedinte şi CEO al MET Group.

KMR dezvoltă şi construieşte un portofoliu extins de active de energie regenerabilă fotovoltaică şi eoliană onshore, diversificat geografic şi tehnologic, în funcţiune sau gata de construcţie, având un rol activ în tranziţia energetică europeană.

„Keppel este încântată de extinderea prezenţei geografice a KMR în Europa, prin accelerarea dezvoltării portofoliului din domeniul energiei regenerabile, contribuind activ la tranziţia energetică europeană. Finalizarea celei mai recente achiziţii KMR este o etapă importantă în procesul de extindere a prezenţei pe acest sector al energiei regenerabile, aflat în plină expansiune în Europa de Vest, pe pieţe atractive ca Franţa, Germania, Portugalia sau Spania”, a declarat Tan Boon Leng, managing director, Projects, Supply Chain & HSSE, Keppel, divizia de infrastructură, şi membru în Consiliului de administraţie KMR.

MET Group este un furnizor de servicii energetice integrate, cu sediul central în Elveţia şi operaţiuni şi active pe pieţele gazelor naturale şi energiei electrice. MET este prezentă prin subsidiare în 14 ţări şi 30 de pieţe naţionale de gaze naturale şi în 22 de centre internaţionale de tranzacţionare. Veniturile consolidate ale Grupului MET s-au ridicat în 2022 la 41,5 miliarde euro, volumul total de gaze naturale tranzacţionate fiind de 109 miliarde metri cubi, inclusiv contracte futures, iar cel de energie electrică la 67 TWh, inclusiv contracte futures.

Keppel Corporation (SGX:BN4) este un administrator şi operator de active la nivel mondial, cu o expertiză solidă în domeniul soluţiilor legate de sustenabilitate, acoperind domenii ca infrastructura, sectorul imobiliar şi conectivitatea. Cu sediul central în Singapore, Keppel activează în peste 20 de ţări din întreaga lume, furnizând infrastructură şi servicii esenţiale pentru surse regenerabile, energie curată, decarbonizare, reînnoire urbană durabilă şi conectivitate digitală. Keppel are un portofoliu total cu peste 65 de miliarde de dolari de active în administrare.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.