Compania europeană de livrare a mâncării la comandă Just Eat Takeaway.com a anunţat miercuri se află în discuţii avansate pentru preluarea Grubhub, într-o tranzacţie în acţiuni care, dacă va fi finalizată, ar crea cea mai mare companie de livrare de mâncare din lume, în funcţie de venituri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grubhub, care are o capitalizare de piaţă de aproximativ 4,3 miliarde de dolari, a fost abordată în luna mai şi de Uber Eats, divizie a Uber Technologies, pentru o preluare sub formă de acţiuni.

Uber este însă pe cale să renunţe la acord, a informat miercuri CNBC. Uber nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

O potenţială fuziune Uber-Grubhub a ridicat îngrijorări legate de concurenţă, în special pe pieţele majore, inclusiv la New York, unde Grubhub controlează deja o mare parte a livrărilor de la restaurante.

Chris Sagers, profesor la Cleveland-Marshall College of Law, a estimat că achiziţia de către Uber a Grubhub ar fi fi blocată de către autorităţile antitrust din SUA.

Un acord între Grubhub şi Just Eat Takeaway ar putea fi aprobat mai uşor.

”O tranzacţie cu o cota de piaţă zero în SUA, nici măcar nu se vor gândi la o evaluare extinsă”, a spus el.

O fuziune între Just Eat Takeaway şi Grubhub ar crea o companie cu venituri totale de peste 2,1 miliarde de euro, care ar fi mai mare decât liderul mondial al pieţei de profil, China Meituan, care avea afaceri de 1,4 miliarde de euro, potrivit unei prezentări Just Eat înainte de a achiziţiona Takeaway în 2019.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.