Compania de servicii imobiliare JLL a reprezentat compania de transport şi logistică SLS Cargo în tranzacţia de închiriere a 15.500 metri pătraţi de spaţii de depozitare în P3 Bucharest A1, cel mai mare parc multifunctional din Bucureşti, amplasat la aproximativ 13 kilometri vest de centrul Bucureştiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua locaţie consolidează sub acelaşi acoperiş operaţiunile logistice ale SLS Cargo din jurul Bucureştiului.

”Amplasarea noului centru de depozitare SLS Cargo într-una dintre cele mai dinamice zone logistice şi industriale din România, chiar lângă A1, face parte din strategia companiei de a oferi cele mai bune servicii clienţilor din Bucureşti şi din împrejurimi. P3 Bucharest A1 este alegerea perfectă pentru SLS datorită poziţiei sale strategice şi a posibilităţii de extindere ulterioară. De asemenea, flexibilitatea proprietarului şi calitatea clădirilor au fost criterii foarte importante pentru SLS Cargo în procesul de identificare a celei mai bune soluţii de consolidare a operaţiunilor sale logistice", a declarat Mihai Escu, consultant Industrial Department JLL Romania, care a reprezentat SLS în tranzacţia de închiriere.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Compania de servicii logistice SLS Cargo a început operaţiunile în 2014 prin deschiderea primului său birou operaţional în Bucureşti. În 2015, activitatea companiei s-a dezvoltat prin deschiderea a două noi locaţii în Rădăuţi şi Constanţa, urmată în 2016 de inaugurarea primului depozit SLS Cargo din Bucureşti.

Odată cu formarea unei noi echipe, 2017 a însemnat şi deschiderea primului terminal feroviar din Bucureşti operat exclusiv de SLS Cargo. În 2018, compania şi-a deschis primele birouri în Bulgaria şi Italia. Anul trecut, SLS Cargo şi-a consolidat poziţia de jucător pe piaţa serviciilor de transport şi logistică, operând 25.000 mp de spaţiu de depozitare în 4 locaţii din Mogoşoaia, Bâcu, Buftea şi Cluj. În 2020, FAN Courier, cea mai important companie de curierat din România, a devenit principalul acţionar al SLS Cargo, prin preluarea pachetul majoritar de acţiuni.

Tendinţa de consolidare a operaţiunilor logistice în vederea optimizării lanţului de aprovizionare cu reţelele de retail continuă să se manifeste destul de intens pe piaţa industrială locală, oferind astfel posibilitatea de a vedea şi pe viitor tranzacţii similare.

Cererea totală de spaţii industriale şi logistice în România în primul semestru al anului 2020 a ajuns la aproape 269.000 mp, puţin peste cei 260.000 mp raportată în primul semestru din 2019. Retailerii au fost cei mai activi chiriaşi, urmaţi de companiile de logistică.

”Suntem foarte bucuroşi să întâmpinăm SLS Cargo în Parcul P3 Bucureşti A1. Este un privilegiu să începem o colaborare cu o companie antreprenorială şi dinamică şi suntem gata să oferim sprijinul nostru deplin pentru dezvoltarea business-ului aflat în plin proces în expansiune. SLS Cargo a închiriat integral una dintre clădirile de referinţă din parcul nostru, care, împreună cu platforma din jurul acestuia, se potrivesc foarte bine operaţiunilor actuale ale companiei. Mulţumesc JLL pentru profesionalism şi sprijin în încheierea acestei tranzacţii”, a declarat Sînziana Pardhan, Managing Director P3 România.

P3 Bucharest A1 este cel mai mare parc multifunctional din Bucureşti, având 380.000 mp dezvoltaţi în 14 clădiri, o staţie de înaltă tensiune, un terminal feroviar, precum şi un teren suplimentar care permite dezvoltarea a încă 100.000 metri pătraţi de spaţii adiţionale. Localizat în apropierea comunei Chiajna, la aproximativ 13 kilomentru vest de centrul Bucureştiului, parcul oferă acces direct la autostrada A1 - parte a coridorului paneuropean IV, care va lega Bucureştiul de vestul României. Acesta este aproape de şoseaua de centură a Bucureştiului, care permite accesul direct către toate cele şase sectoare ale oraşului, către Aeroportul Internaţional Henri Coandă (22 km) şi autostrada A2.

JLL este o firmă specializată în servicii profesionale şi de management al investiţiilor, dedicată domeniului imobiliar. JLL face parte din Fortune 500, cu venituri anuale globale de 18 miliarde dolari SUA, 300 de sucursale în 80 de ţări şi o echipă globală de mai mult de 93.000 de angajaţi, la finele lunii decembrie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.