Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi fondul de investiţii J.C. Flowers & Co. au anunţat marţi că au finalizat achiziţia sucursalei româneşti a băncii greceşti Piraeus Bank.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În decembrie 2017, Piraeus Bank a anunţat că a încheiat un acord cu fondul de investiţii J.C. Flowers pentru vânzarea integrală a operaţiunilor din România.

”BERD achiziţionează o cotă de 19%, în timp ce J.C. Flowers & Co. cumpără 76,1% din acţiuni, aceasta fiind prima investiţie a fondului american în România. Restul de 4,9% din acţiuni vor fi achiziţionate de conducerea băncii”, se arată în comunicatul publicat marţi.

Banca mamă, Piraeus Bank Group, una dintre cele patru bănci sistemice din Grecia, renunţă la investiţiile străine şi vinde activele internaţionale ca parte a unei transformări mai ample a sectorului financiar grecesc, aşa cum a fost convenită cu Comisia Europeană după criza financiară.

În România, Piraeus Bank este una dintre băncile importante de retail, oferind servicii financiare pentru mai mult de 300.000 de clienţi, printr-o reţea de 100 de sucursale şi agenţii, cu peste 1.200 de angajaţi.

”Noii acţionari vor contribui cu resurse financiare şi organizaţionale, necesare extinderii operaţiunilor băncii şi a cotei sale de piaţă. Schimbarea acţionariatului va contribui, de asemenea, la consolidarea sectorului financiar fragmentat din România”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.