Contrar convingerilor locale, România nu este ţara în care se accesează cel mai mult conţinut piratat, ci se află pe locul 25 într-un astfel de top.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform datelor publicate de compania de analiză MUSO în ceea ce priveşte gradul de accesare al aşa-numitelor trackere de BitTorrent, de pe care pot fi descărcate materiale piratate, România se află pe locul 25 în lume.

În cifre absolute, Statele Unite, Rusia şi India sunt ţările cu cei mai mulţi utilizatori care folosesc acest gen de site-uri. Această ierarhie este influenţată decisiv de faptul că, în mod logic, ţările cu populaţii mari vor avea şi cei mai mulţi utilizatori ai trackerelor de BitTorrent.

Cei de la MUSO, însă, au realizat şi un top mult mai relevant pentru a evalua situaţia pe fiecare ţară, independent de numărul absolut al utilizatorilor de internet. Aceştia au întocmit un clasament în funcţie numărul mediu de vizite pe utilizator, care relevă popularitatea site-urilor BitTorrent în rândul utilizatorilor dintr-o anumită ţară.

Astfel, Letonia, Bulgaria şi Estonia sunt ţările în care popularitatea trackerelor BitTorrent care oferă conţinut piratat este cea mai mare. România se află pe locul 25 în acest top, încadrată de Polonia, pe locul 24, şi Rusia, pe locul 26.

28,86 este numărul mediu de vizite per utilizator pe care trackerele BitTorrent le înregistrează în ţara noastră. Spre comparaţie, în Bulgaria, acest indice este de 66,84 vizite per utilizator.

Datele celor de la MUSO mai scot în evidenţă un alt fapt interesant. Anume, că Europa este continentul pe care trackerele de BitTorrent sunt cele mai populare.

Compania de analiză a luat în calcul, pentru acest studiu, atât site-urile internaţionale mari, cât şi trackerele populare pe plan local.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.