Google anunţă lansarea unei noi versiuni a aplicaţiei Gmail dedicată telefoanelor şi tabletelor Apple, update-ul fiind cel mai important din ultimii patru ani, conform producătorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua versiune de Gmail reprezintă, în primul rând, o optimizare prin schimbarea designului. Aceasta arată acum mai mult a aplicaţie nativă de iOS, decât o simplă portare pe iPhone a aplicaţiei dezvoltate pentru Android.

Noul design aduce cu el şi o viteză mai mare de rulare a aplicaţiei şi a principalelor sale facilităţi. Funcţii obişnuite, precum swipe-urile orizontale pentru ştergerea ori arhivarea mesajelor se fac acum mult mai fluent.

Nu doar designul este singurul aspect cu care se poate lăuda noua aplicaţie. Aceasta oferă acum o facilitate pe care versiunea de desktop o are de ani buni. Este vorba de aşa-numita ”undo-sent”, opţiune care permite retragerea unui mesaj trimis. Pentru a rechema un mail trimis este suficient un swipe de jos în sus, pornit de la marginea inferioară a ecranului.

Un alt aspect pe care Google a ţinut să-l evidenţieze în cadrul prezentării oficiale a fost funcţia de căutare. Aceasta afişează acum în timp real rezultatele căutărilor, fără a mai necesară apăsarea vreunui buton după tastarea cuvintelor-cheie introduse.

Noua versiune de Gmail este deja disponibilă în App Store, inclusiv pentru România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.