Trei oameni de ştiinţă de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts au dezvoltat un AI care poate scrie poveşti de groază, dar care interacţionează cu utilizatorii pe Twitter pentru dezvoltarea acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pinar Yanardag, Manuel Cebrian şi Iyad Rahwan, ingineri în cadrul Massachusetts Institute of Technology, cunoscută la noi mai mult din filmele şi serialele americane ca MIT, una dintre cele mai prestigioase instituţii de cercetare din lume, au creat inteligenţa artificială Shelly.

Activă pe Twitter ca @shelly_ai, AI-ul celor de la MIT există pentru a compune poveşti de groază. Scrise în limba engleză, scurtele novele publicate pe reţeaua de socializare se dovedesc fluente, ceea ce arată o bună stăpânire a vocabularului de specialitate, şi uneori chiar mai înfricoşătoare decât literatura clasică.

Ca şi alte sisteme de inteligenţă artificială, pentru a ajunge în acest punct, Shelly a avut nevoie de antrenament. Aceasta a memorat peste 140.000 de poveşti de groază, având ca sursă directorul r/nosleep de pe Reddit – o pagină în care autorii amatori îşi pot publica propriile creaţii din domeniul horror.

Însă Shelly, denumită după Mary Shelley, autoarea romanului Frankenstein, nu scrie lucrări complete. Aceasta postează pe Twitter o dată pe oră începutul unei povestiri, invitând utilizatorii să continue firul epic, pentru ca apoi Shelly să publice o altă frază şi tot aşa.

Dincolo de poveştile înfricoşătoare, Shelly reprezintă o altă metodă de antrenare şi îmbunătăţire a inteligenţei artificiale faţă de cele tradiţionale, una în care oamenii şi AI-ul lucrează împreună.

Procesul de învăţare nu s-a oprit la cele 140.000 de povestiri înfricoşătoare memorate de pe Reddit, ci continuă cu fiecare interacţiune umană. Shelly învaţă din replicile primite pe Twitter şi urmăreşte reacţiile utilizatorilor. Aceasta va încerca să creeze continuări similare din punct de vedere stilistic celor care au primit cele mai multe like-uri, retweet-uri şi replici.

Până acum, Shelly a compus, împreună cu utilizatorii de Twitter, peste 200 de poveşti. Bărbaţi care se trezesc gravizi într-un spital, podele care zâmbesc şi oameni fără feţe sunt câteva dintre temele care se regăsesc în creaţiile AI-ului.

Shelly nu este primul proiect de acest gen al celor trei oameni de ştiinţă de la MIT. Anul trecut, tot de Halloween, aceştia au lansat Nightmare Machine, un AI care crea desene de groază.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.