Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a anunţat, joi, că va merge la Comisia Economia din Senat în 12 februarie, împreună cu restul Consiliului de administraţie, în urma invitaţiei lansate de preşedintele comisiei, senatorul ALDE Daniel Zamfir.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, Zamfir a afirmat că Mugur Isărescu este aşteptat joi în Senat, la ora 11:00. Ulterior, BNR a revenit şi a subliniat că joi, la ora respectivă, este şedinţa de politică monetară, motiv pentru care guvernatorul nu poate onora invitaţia.

Joi, Isărescu a spus că va onora invitaţia în 12 februarie.

”În 12 februarie voi onora invitaţia. Pe 12 am hotărât să mergem tot consiliul de administraţie al BNR”, a spus Isărescu.

Zamfir l-a chemat pe Isărescu în Senat după ce a susţinut că indicele ROBOR este "trucat" printr-o înţelegere între băncile comerciale, cu implicarea BNR.

Legat de discuţiile purtate luni cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, Isărescu a subliniat că a vorbit cu acesta strict pe marginea unui raport de evaluare şi a decis înfiinţarea unui grup de lucru.

Consiliul general al Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială (CNSM) a anunţat, luni, că s-a întrunit într-o şedinţă ordinară, în care a decis crearea unui grup de lucru care să studieze efectele taxei pe activele bancare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.