Irlanda a suplimentat lichidităţile puse la dispoziţia firmelor ale căror activităţi au fost blocate din cauza pandemiei de coronavirus la 1 miliard de euro, iar guvernul a promis miercuri că vor urma şi alte măsuri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţial, guvernul a pus la dispoziţia firmelor capital de lucru şi garanţii de credite de 350 de milioane de euro, în cadrul unui pachet fiscal de 6,7 miliarde de euro, axat pe creşterea indemnizaţiilor pentru şomaj şi subvenţionarea salariilor angajaţilor afectaţi.

Miercuri, guvernul a anunţat că firmele mici şi mijlocii vor putea să solicite băncii de stat pentru dezvoltare împrumuturi şi capital de lucru în valoarea cumulată de 450 de milioane de euro.

Companiile mari din domeniul manufacturier, al transporturilor şi al logisticii vor putea împrumuta alte 180 de milioane de euro, sumă care va putea ajunge la 500 de milioaner de euro prin intermediul pieţelor financiare.

Sume mai mici, destinate firmelor de comerţ online şi firmelor cu mai puţin de 10 angajaţi vor aduce programul total de sprijin la 1 miliard de euro.

IBEC, cea mai mare organizaţie de lobbby pentru afaceri din Irlanda, a apreciat că măsurile anunţate miercuri sunt foarte bune, ca şi angajamentul pentru alte măsuri.

IBEC a cerut săptămâna trecută guvernului să ofere companiilor un sprijin în valoare de 3,9 miliarde de euro, care ar susţine măsuri pentru asigurarea unor lichidităţi de 26 de miliarde de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.