Ionuţ Mişa a fost avizat joi de comisiile reunite de buget-finanţe în funcţia de ministrul al Finanţelor cu 19 voturi pentru şi 6 împotrivă. El a afirmat că ministerul vrea să reducă perioada maximă de insolvenţă pentru firmele din România de la 5 la 2 ani, în paralel cu introducerea unor condiţii, iar cele care nu vor respecta aceste condiţii vor intra în faliment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mişa susţine că vrea o îmbunătăţire a legislaţiei insolvenţei în 2017, în condiţiile în care 98% dintre firmele care intră in insolvenţă nu mai ies din această procedură. În plus, ministrul desemnat are în vedere măsuri de recapitalizare a firmelor cu capital negativ şi întărire a disciplinei financiare, în condiţiile în care aproape 250.000 de firme din România au capital negativ, ceea ce influenţează negativ mediul de afaceri. ”În procedura de insolvenţă apar multe credite faţă de cele stabilite iniţial, ceea ce accentuează şi mai mult datoria la buget. În colaborare cu colegii de la Justiţie, vrem să stopăm evaziunea din această zonă”, a afirmat Mişa. În plus, ministrul desemnat consideră necesară reducerea numărului de ani în care o companie poate sta în procedura de insolvenţă. ”Vreau să reducem numărul de ani în care o firmă poate sta în insolvenţă. În foarte multe situaţii, s-a depăşit termenul de cinci ani prevăzut de lege. Dorim ca aceste firme să treacă în faliment pentru a nu mai crea hemoragii la bugetul de stat. Vrem să introducem conditionalităţi în privinţa ratelor pe perioada procedurii de insolvenţă. Dacă nu respectă acest calendar, firma va intra în faliment şi stopăm posibilitatea unei companii de a crea noi datorii la bugetul de stat”, a afirmat ministrul. El a afirmat că se ia în calcul o perioadă maximă de 2 ani pentru procedura de insolvenţă. În plus, Mişa are în vederea măsuri privind transferarea contribuţiei de la angajat la angajator, în paralel cu reducerea cotei de contribuţii la asigurări sociale de la 39,25% la 35%. În plus, aceasta va fi corelată cu reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10%, două măsuri pentru a aduce efecte benefice la nivelul salarizării unitare, în opinia ministrului desemnat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.