Deputatul PNL Ionel Dancă a anunţat că începând de joi, Programul Noua Casă este din nou activ pentru populaţie după publicarea ordinului privind nivelul comisioanelor de risc administrate de FNGCIMM în Monitorul Oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Începând de astăzi (joi - n.r.), Programul Noua Casă este din nou activ pentru populaţie după publicarea ordinului privind nivelul comisioanelor de risc administrate de FNGCIMM în Monitorul Oficial.
 
Anul trecut, Guvernul PNL, condus de Ludovic Orban, a modificat programul Prima Casă prin majorarea plafonului de finanţare garantată de stat de la 70.000 euro până la 140.000 euro pentru achiziţia de locuinţe cu o suprafaţă mai mare, cu 3 - 4 camere, pentru familiile tinere cu mai mulţi copii.
 
În 2020, au fost acordate aproape 13.600 de garanţii în valoare de 1,6 miliarde lei pentru achiziţia de locuinţe. Guvernul actual continuă programul Noua Casă, conform Programului de guvernare PNL, cu un plafon de garanţii de 1,5 miliarde de lei pentru un număr estimat de aproape 17.000 de beneficiari”, a scris Ionel Dancă joi pe Facebook.
 
Executivul a aprobat, vinerea trecută, o hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului „Noua casă”.
 
„Am aprobat hotărârea de Guvern prin care se acordă plafonul pentru Noua Casă. E un plafon de 1,5 miliarde lei. Sunt sigur că mulţi români aşteptau continuare acestui program”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei Executivului. 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.