Deputatul PNL Ionel Dancă a discutat cu directorului general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii Dumitru Nancu despre dezvoltarea unui instrument financiar nou pentru susţinerea şi stimularea IMM inovative din România prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. „Este vorba de crearea unui Fond de investiţii de tip equity în cadrul FNGCIMM, în valoare de 400 milioane de euro, prin care vor fi acordate granturi de 200.000 euro sub forma de participare directă la capital pentru un număr aproximativ 2.000 de IMM-uri pentru activităţi în domeniul cercetării şi inovării”, a adăugat liberalul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am discutat astăzi (joi - n.r.) la Parlament cu directorul general FNGCIMM, Dumitru Nancu, despre dezvoltarea unui instrument financiar nou pentru susţinerea şi stimularea IMM-urilor inovative din România prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
 
Este vorba de crearea unui Fond de investiţii de tip equity în cadrul FNGCIMM, în valoare de 400 milioane de euro, prin care vor fi acordate granturi de 200.000 euro sub forma de participare directă la capital pentru un număr aproximativ 2.000 de IMM-uri pentru activităţi în domeniul cercetării şi inovării.
 
Modelul investiţiei de tip equity prevede finanţarea prin participarea directă a unui fond de investiţii la capitalul companiilor selectate, urmând ca după o perioadă de maturizare a investiţiei, cuprinsă între 3 şi 7 ani, fondul de investiţii să decidă asupra modalităţii de valorificare a participaţiei deţinute prin răscumpărarea, vânzarea sau lichidarea acţiunilor dobândite prin investiţia iniţială.
 
Câştigurile obţinute de Fond pe perioada derulării investiţiei iniţiale, sub formă de dividende din profit pentru acţiunile obţinute sau ca urmare a vânzării participaţiei deţinute la finalul perioadei de finanţare, se vor acumula în cadrul Fondului de investiţii pentru finanţarea altor iniţiative economice inovative.
Dezvoltarea unui Fond de investiţii equity face parte din Programul de guvernare PNL şi se află în acest moment în analiză la Guvern pentru includerea în domeniul de intervenţii pentru mediul de afaceri în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a scris Ionel Dancă joi pe Facebook. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.