Samsung Electronics trebuie să găsească rapid cauza aprinderii sau exploziei smartphone-urilor Galaxy Note 7 şi să lanseze un nou model pe piaţă, au cerut miercuri investitorii, în timp ce acţiunile companiei au coborât la minimul ultimei luni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial a anunţat marţi că renunţă la producţia de telefoane Note 7, fiind posibil ca acest caz să fie cel mai costisitor fiasco de calitate din istoria IT.

La începutul lunii septembrie, Samsung a anunţat rechemarea a 2,5 milioane de dispozitive Note 7, după ce mai multe telefoane au luat foc.

Compania părea că are situaţia sub control, înlocuind telefoanele cu smartphone-urile cu unele cu baterii diferite, dar şi acestea au început să aibă aceleaşi probleme.

Investitorii şi analiştii sunt de acord că daunele asupra mărcii şi profiturilor vor depinde de cât de repede va explica Samsung cauza aprinderii telefoanelor, unii anticipând deja că veniturile pierdute vor fi de 17 miliarde de dolari.

”Este bine că Samsung a luat o decizie fermă în privinţa Note 7, dar oamenii sunt îngrijoraţi pentru că nu ştiu care este problema”, a declarat said Kim Hyun-su, manager de fonduri la firma IBK Asset Management, care deţine acţiuni ale companei sud-coreene.

Este posibil ca Samsung că accelereze cât mai mult posibil lansarea ultimei versiuni a smartphone-urilor serie S, potrivit managerilor de fonduri.

De obicei, Samsung prezintă un nou telefon Galaxy S în primul trimestru, la Mobile World Congress, în cadrul concurenţei cu Apple pentru poziţia de lider al pieţei smartphone.

Experţii se întreabă care ar putea fi cauza aprinderii telefoanelor Note 7, dacă nu bateriile sunt de vină, iar reprezentanţii Samsung nu au comentat.

Autorităţile din industria aviatică şi operatori aerieni din întreaga lume cer pasagerilor să închidă telefoanele Note 7 şi să nu le lase în bagaje, din cauza riscului de incendiu.

Acţiunile Samsung sunt în scădere cu 1,6%, după ce au atins un minim al ultimei luni, iar de la începutul săptămânii declinul a fost de 11%, fiind pe cale să înregistreze cea mai mare pierdere săptămânală după decembrie 2008. Samsung a pierdut marţi pe bursă aproape 20 de miliarde de dolari.

Oprirea definitivă a vânzărilor de telefoane Note 7 ar putea costa Samsung 17 miliarde de dolari, potrivit analiştilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.