Aprovizionarea supermarketurilor şi magazinelor mici din zonele afectate de ninsori se desfăşoară în această perioadă cu întârzieri, din cauza condiţiilor meteorologice din ultimele zile, au declarat pentru News.ro retailerii şi patronatele din industria alimentară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse din piaţă, retailerii au întâmpinat dificultăţi în ceea ce priveşte aprovizionarea.

Directorul departamentului de marketing al Carrefour, Andreea Mihai, a menţionat că în ultimele zile şi miercuri dimineaţă aprovizionarea s-a desfăşurat în condiţii normale, dar au avut loc "mici întârzieri".

“Nu cred că va mai fi ok dacă ninsoarea va mai continua, dar am înţeles că ninsoarea se va opri până la prânz”, a afirmat Mihai, pentru News.ro.

Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, federaţie care grupează patronatele din industria alimentară, spune că cele mai mari probleme sunt la anumite magazine situate în zone greu accesibile. 

“Probleme sunt cu magazinele aflate pe străzile adiacente, deoarece maşinile cu marfă nu pot ajunge la ele”, a spus Minea, pentru News.ro.

Şeful Romalimenta avertizează că deszăpezirea cu întărziere poate genera pierderi în sectorul de retail.

“O parte din România este închisă, şi aceea are hipermarket-uri şi procesatori. Partea închisă nu participă, ceea ce înseamnă o pierdere pentru toată lumea”, a conchis Minea.

Bucureştiul şi 13 judeţe sunt, miercuri, sub avertizare cod galben de ninsori şi vânt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.