Clipurile video editate cu instrumentele oferite de Instagram nu mai pot fi descărcate cu sunet pentru a fi postate apoi pe TikTok, care nu oferă instrumente de editare la fel de bune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi a copiat formatul Reels de la TikTok, Instagram are un set de instrumente de prelucrare video mai bun decât cel oferit de platforma chineză. Din acest motiv, mulţi creatori de conţinut editau clipurile pe Instagram şi le postau apoi pe TikTok.

Pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple, Instagram a blocat în ultimele zile descărcarea cu sunet a clipurilor video înainte ca acestea să fie publicate în cadrul reţelei.

Descărcarea este în continuare posibilă cu sunet după publicare, însă, înaintea publicării se mai poate descărca doar partea video, fără coloana sonoră.

Restricţia a fost implementată până acum doar pe versiunea de iPhone a aplicaţiei, însă, nu poate fi decât o chestiune de timp până când aceasta să ajungă şi în aplicaţia de Android.

Instagram a copiat nu doar formatul video scurt de la TikTok, ci şi alte elemente, precum designul aplicaţiei şi feed-ul „For You”, care afişează conţinut relevant din afara bulei.

Pentru moment, în urma protestelor utilizatorilor, Instagram a întrerupt implementarea unor schimbări care făceau ca platforma deţinută de Meta să funcţioneze mai mult ca TikTok.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.