Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au verificat, în perioada 5 - 11 iulie, în cadrul operaţiunii "Ballroom", 285 de firme care deţin spaţii unde sunt organizate evenimente precum nunţi, simpozioane sau evenimente corporate şi au aplicat sancţiuni totale de 1,18 milioane de lei, potrivit unui comunicat publicat miercuri de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectorii antifraudă au aplicat 202 de sancţiuni contravenţionale, din care 166 de amenzi şi 36 de avertismente, valoarea totală a amenzilor fiind de 1.139.532 lei.

În plus, inspectorii ANAF au confiscat bani şi bunuri în valoare de 48.147 lei şi au suspendat activitatea a patru firme pentru nereguli grave, precum neutilizarea caselor de marcat sau neemiterea de bonuri fiscale.

ANAF a verificat, în perioada 30 iunie - 4 iulie, în cadrul operaţiunii "Ballroom", 227 de firme care deţin spaţii unde sunt organizate evenimente precum nunţi, simpozioane sau evenimente corporate şi au aplicat sancţiuni totale de 667.575 lei.

De asemenea, în perioada 25-27 mai, inspectorii antifraudă din cadrul ANAF au aplicat amenzi şi confiscări în valoare de 2,97 milioane lei în cadul unei operaţiuni denumite "Ceres", prin care au verificat centrele comerciale, pieţele şi târgurile în care se vând fructe şi legume proaspete.

Inspectorii antifraudă din cadrul ANAF au demarat şi anul trecut acţiuni de control la nivel naţional, pe fondul evaziunii ridicate din România, fiind vizate în special firmele care activau în comerţ şi hoteluri, restaurante, cafenele, care formează sectorul cunoscut sub denumirea HoReCa.

În ultimul an, inspectorii ANAF au demarat mai multe operaţiuni, precum Cristal, Venus, Hermes şi Helios. Potrivit estimărilor Consiliului Fiscal, statul român pierde 17 miliarde de euro în fiecare an doar din evaziunea fiscală din neplata TVA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.