Trei firme care au lucrat ca subcontractori ai Delta ACM 93 la un proiect al municipalităţii Târgovişte au cerut în instanţă insolvenţa constructorului pentru neachitarea unor facturi, litigiul fiind însă încheiat după aproximativ 10 zile de la formularea cererii. Cele trei firme nu îşi primiseră banii deoarece municipalitatea nu efectuase la rândul său plăţile către compania Delta ACM, iar contractul de subantrepriză stabilea ca plăţile să fie făcute după achitarea lucrărilor de către beneficiar. La rândul său, Delta ACM a acţionat în judecată Primăria Târgovişte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cererea de deschidere a insolvenţei, formulată de firmele Paulus, Layth Distribution şi Drum Work Society, a fost înregistrată de Tribunalul Bucureşti la 12 ianuarie, primul termen fiind stabilit pentru 29 martie.

Delta ACM 93 susţine, însă că între timp litigiul a fost soluţionat.

"Situaţiile litigioase au fost deja soluţionate prin încheierea de tranzacţii cu creditorii Paulus, Layth Distribution şi Drum Work Society. Conform prevederilor contractuale, Delta ACM 93 are obligaţia să achite contravaloarea lucrărilor executate de subantreprenori după încasarea sumelor de la beneficiarul final, Municipiul Târgovişte", transmite compania.

Aceasta precizează că municipalitatea nu i-a achitat súmele datorate în baza contractelor de achiziţie publică, motiv pentru care a acţionat-o în instanţă, la Curtea de Apel Ploieşti, astfel încât judecătorii să oblige primăria să îi vireze banii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.