Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele şase luni, faţă de perioada similară din 2022, ca serie brută, cu 12%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 12,8%, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 12%. Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de reparaţii capitale (+36,7%), lucrările de construcţii noi (+9,9%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,7%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti (+33,1%)”, arată datele INS.

Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 4,6%, respectiv cu 0,8%.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 12,8%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+34,4%), lucrările de construcţii noi (+10,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+7,3%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la construcţiile inginereşti (+32,1%).

Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 4,0%, respectiv cu 0,1%.

Iunie 2023 comparativ cu mai 2023

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 12,7%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+23,5%), lucrările de reparaţii capitale (+17%) şi la lucrările de construcţii noi (+8,2%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţii inginereşti (+19,7%) şi la clădirile nerezidenţiale (+11,2%).

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 1,5%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,6%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,6%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+5,8%).

Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 0,1%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti (+3,9%) şi la clădirile nerezidenţiale (+0,9%).

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 7,1%.

Iunie 2023 comparativ cu iunie 2022

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 15,2%. Pe elemente de structură, creşteri s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (+52%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+32,2%) şi la lucrările de construcţii noi (+5,4%).

Pe obiecte de construcţii, creştere s-a înregistrat la construcţiile ingineresti (+39,6%) şi la clădirile nerezidenţiale (+5,5%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 14,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 15,4%.

Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+53,1%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+32,4%) şi la lucrările de construcţii noi (+6,2%).

Pe obiecte de construcţii, creştere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti (+40,2%) şi la clădirile nerezidenţiale (+5,3%).

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 13,7%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.