Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în primele zece luni, faţă de perioada similară din 2022, atât ca serie brută cu 6,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,2%, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 1.I-31.X.2023 comparativ cu perioada 1.I-31.X.2022, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 13,3%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu autovehicule (+23,8%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,2%). Scǎderi au înregistrat: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-9,5%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-0,5%)”,arată datele INS.

În perioada ianuarie-octombrie 2023 comparativ cu perioada similară din 2022, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 15,1%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele zece luni, a înregistrat o cifră de afaceri cu 6,6% mai mare comparativ cu perioada 1.I-31.X.2022, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+37,5%) şi activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+10,2%).

Scăderi s-au înregistrat la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-2%) şi la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-1,7%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.X.2023, a înregistrat o cifră de afaceri cu 8,2% mai mare comparativ cu perioada 1.I-31.X.2022.

Octombrie 2023 comparativ cu septembrie 2023

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,9%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-7,6%), comerţul cu autovehicule (-3,8%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-2,7%).

Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 7,7%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a scăzut cu 1%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna octombrie 2023, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 5,2%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-6,5%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-3,9%), activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-2,6%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-0,8%).

Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au crescut cu 0,6%. Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2023, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 2%.

Octombrie 2023 comparativ cu octombrie 2022

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2023, comparativ cu luna octombrie 2022, a înregistrat o creştere cu 7,2%, datorită creşterii înregistrate la comerţul cu autovehicule (+13,4%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,2%).

Scăderi au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-12%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-5,6%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2023, a înregistrat o creştere cu 8,0% faţă de luna octombrie 2022.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna octombrie 2023, a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,6% mai mare comparativ cu luna octombrie 2022, datorită creşterilor înregistrate la: activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+18,6%) şi activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+9,2%). Scăderi au înregistrat: activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-17,9%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-15,9%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-11,9%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2023 a crescut cu 3,1%, comparativ cu luna octombrie 2022.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.