Sosirile înregistrate în unităţile de primire turistică au crescut cu 4,9% în aprilie, faţă de aceeaşi lună din 2018, iar înnoptările au înregistrat un avans de 9,9%, potrivit datelor anunţate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna aprilie 2019 au însumat 885.800, în creştere cu 4,9% faţă de cele din luna aprilie 2018.

Din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în luna aprilie anul curent 77%, în timp ce sosirile turiştilor străini au reprezentat 23%.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (73,4% din total turişti străini), iar dintre aceştia 84,4% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna aprilie 2019 au însumat 1,765 milioane, în creştere cu 9,9% faţă de cele din luna aprilie 2018.

Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în luna aprilie anul curent 77,5%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 22,5%.

În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa ( 71,2% din total turişti străini), iar dintre aceştia 84% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Durata medie a şederii în luna aprilie 2019 a fost de 2 zile la turiştii români şi de 1,9 zile la turiştii străini.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.