Rata şomajului în luna februarie 2021 a crescut cu 0,1 puncte procentuale la 5,7%, faţă de cea înregistrată în luna ianuarie, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică(INS), care mai arată că numărul şomerilor, în vârstă de 15-74 ani, estimat pentru luna februarie a anului 2021 a fost de 478.000 de persoane, în creştere cu 0,84% faţă de ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Rata şomajului în luna februarie 2021 a crescut cu 0,1 puncte procentuale faţă de cea înregistrată în luna precedentă (5,6%)”, reiese din datele INS.

Pe sexe, rata şomajului la femei a depăşit-o cu 0,2 puncte procentuale pe cea a bărbaţilor (valorile fiind 5,8% în cazul persoanelor de sex feminin şi 5,6% în cazul celor de sex masculin).

Potrivti INS, numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna februarie a anului 2021 a fost de 478.000 de persoane, în creştere faţă de luna precedentă (474.000 de persoane).

“Începând cu anul 2021 metodologia anchetei forţei de muncă în gospodării (sursa primară a datelor din acest comunicat) a fost revizuită pentru a răspunde cerinţelor noilor regulamente europene intrate în vigoare începând cu 1 ianuarie 2021. Aceste modificări generează un impact sesizabil asupra estimaţiilor - în special asupra numărului populaţiei ocupate (şi implicit asupra numărului populaţiei active - care este numitorul indicatorului „rata şomajului”). Din acest motiv datele provizorii publicate pentru lunile ianuarie - februarie 2021 nu sunt comparabile cu cele publicate pentru perioadele anterioare”, se mai arată în comunicatul INS.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.