Producţia din agricultură a ajuns la 68,7 miliarde de lei în 2015, în scădere cu 6,8% faţă de 2014, în timp ce producţia vegetală s-a diminuat cu 10,7% în intervalul analizat, iar producţia animală crescut cu 1,5%, reiese din datele transmise, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Valoarea producţiei ramurii agricole a fost în anul 2015 de 68,7 miliarde de lei, iar cele mai mari valori s-au înregistrat în regiunile: Sud-Muntenia, urmată de regiunile Sud-Est şi Nord-Est, iar cele mai mici în Bucureşti-Ilfov, regiune agricolă de mică importanţă”, reiese din datele INS.

Producţia vegetală a înregistrat scăderi cuprinse între 18,6 %, în regiunea Nord-Est şi 4 % în regiunea Sud-Muntenia.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În schimb, producţia animală a înregistrat creşteri cuprinse între 4,7 %, în regiunea Nord-Est şi 0,3% în regiunea Sud-Muntenia. Însă, au fost şi zone în care productivitate a scăzut, iar ajustările s-au situat între 4,4 % în regiunea Sud-Est şi 3% în regiunea Bucureşti-Ilfov.

Structura valorii producţiei ramurii agricole în anul 2015 a fost asemănătoare cu cea din anul precedent, potrivit informaţiilor publicate de INS.

La producţia vegetală ponderea cea mai mare revine regiunilor din Sud-Muntenia (21,4%), Sud-Est (18,9%) şi Nord-Est (15,0%), iar la producţia animală ponderea revine regiunilor de dezvoltare Nord-Est (19,4%), Sud-Muntenia (15,8%) şi Centru (14,6%).

Producţiile agricole medii la hectar au crescut în acest an la aproape fiecare din principalele culturi în România, potrivit datelor centralizate la nivelul Ministerului Agriculturii.

Producţia de rapiţă a României s-a majorat în acest an cu 38%, până la 1,26 milioane tone, iar producţia de orz a urcat cu 24,5%, la 1,33 milioane tone.
Însă datele cele mai spectaculoase sunt cele privind producţia de grâu şi secară, care s-a majorat în acest an cu 5,5%, ajungând la 8.428.604 tone, un nivel-record istoric.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.