Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, în termeni nominali, în primele şase luni, faţă de perioada similară din 2022, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 16,1%, respectiv cu 17,3%, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 1.I-30.VI.2023 comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2022, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 16,1%, datorită creşterilor înregistrate la cifra de afaceri din: alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+20,4%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+17,7%), activităţile de transporturi (+13,9%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+7,7%) şi activitǎţile de comunicaţii (+3,8%). În perioada 1.I-30.VI.2023 comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2022, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 17,3%”, arată datele INS.

Iunie 2023 comparativ cu mai 2023

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iunie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 3,8%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+13,3%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+6,9%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+6,4%) şi din activităţile de comunicaţii (+1,7%).

Activităţile de transporturi au scăzut cu 0,8%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,9%.

Iunie 2023 comparativ cu iunie 2022

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iunie 2023, comparativ cu luna iunie 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 12,6%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+24,3%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+18,6%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+12,5%), activităţile de transporturi (+7,2%) şi din activităţile de comunicaţii (+3,2%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2023, comparativ cu luna iunie 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 12,6%.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.