Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut în primele două luni ale anului faţă de perioada 1 ianuarie-28 februarie 2019 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 12,6%, respectiv cu 7,7%, arată un comunicat publicat joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În luna februarie 2020, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 13,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,4%", arată datele INS.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cu 12,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7%.

"În perioada 1 ianuarie - 29 februarie 2020 cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut faţă de perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2019 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 12,6%, respectiv cu 7,7%", precizează INS.

Cifrade afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna februarie2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 13,4% datorită creşterii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+24,8%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+24,1%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+20,1%), comerţul cu ridicata nespecializat (+10,1%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+9,4%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+8,9%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+8,6%) şi comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+4,8%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut cu 1,4%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna februarie 2020, comparativ cu luna februarie 2019, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 12,2% datorită creşterii din comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+37,3%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+21,4%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+14,4%), comerţul cu ridicata nespecializat (+11,5%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,7%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+7,4%) şi din comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+4,1%).

Cifra de afaceri din activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata a scăzut cu 8,9%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2020, comparativ cu luna februarie 2019, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 7%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în primele două luni ale acestui an, faţă de anul trecut, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 12,6% datorită creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+38,3%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+23,8%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+18,4%), comerţului cu ridicata nespecializat (+15,4%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,8%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+7,2%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+4,6%).

Activităţile de intermediere încomerţul curidicata au scăzut cu 10,8%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianaurie-29 februarie 2020 comparativ cu perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2019, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 7,7%.

"Informaţiile din acest comunicat de presă (februarie 2020) nu surprind impactul crizei Covid-19. Institutul Naţional de Statistică înţelege greutăţile cu care se confruntă respondenţii noştri în această perioadă şi suntem conştienţi că este posibil ca răspunsurile la cercetările statistice să nu fie în prezent o prioritate. Cu toate acestea, prin colectarea informaţiilor statistice, vom putea monitoriza şi informa toţi utilizatorii noştri cu privire la efectele Covid-19 asupraeconomiei şi societăţii noastre. În măsura posibilului, vom continua să colectăm informaţii statistice, pentru a putea oferi informaţii esenţiale care vor surprinde situaţia în schimbare începând cu luna martie 2020. Apreciem sprijinul continuu al respondenţilor noştri la cercetarile statistice derulate de Institutul Naţional de Statistică şi înţelegem dificultăţile cu care se confruntă toţi furnizorii de date statistice", precizează INS.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.