Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut în primele 11 luni din 2020 faţă de perioada similară din 2019, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,8%, respectiv cu 2,3%, a informat Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2019, în termeni nominali, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 2,8%, datorită creşterii comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+19,5%), comerţului cu ridicata nespecializat (+6,1%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+5,1%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+4%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+0,9%)”, arată datele INS.

Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-4,3%), activităţile de intermediere încomerţul cu ridicata (-3,3%) şi comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-3,1%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada ianuarie-noiembrie 2020 comparativ cu perioada similară din 2019, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu cu 2,3%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 3,2%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din: activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-9,9%), comerţul cu ridicata nespecializat (-7,6%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-7,5%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-5,3%) şi comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-4,9%).

Creşteri au înregistrat comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+2,4%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+1,5%) şi comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+0,8%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 3,8%.

Cifrade afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna noiembrie 2019, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 3,1%, datorită creşterii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+11,7%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+8,6%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+4,8%) şi comerţul cu ridicata nespecializat (+3,2%).

Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-11,1%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-6,2%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-2,7%) şi comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-1,7%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna noiembrie 2019, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 3,9%.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.