Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut în primele patru luni faţă de perioada similară din 2020, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,7%, respectiv cu 9%, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2021, comparativ cu perioada 1 ianaurie - 30 aprilie 2020, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 10,7%, datorită creşterilor înregistrate la cifra de afaceri din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+20,7%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+18,3%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+10%), activităţile de transporturi (+8,9%) şi activitǎţile decomunicaţii (+6%)”, arată datele INS.

În primele patru luni, comparativ cu perioada similară din 2020, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut pe ansamblu cu 9%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna aprilie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 0,4%, datorită creşterii cifrei de afaceri din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+6,6%).

Scăderi au înregistrat activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-8,2%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-3,1%), activităţile de transporturi (-2,1%) şi activităţile de comunicaţii (-2%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 3,4%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna aprilie 2021, comparativ cu luna aprilie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 34,4%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+55,9%), activităţile de transporturi (+47,2%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+34,6%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+23,4%) şi din activităţile de comunicaţii (+11,1%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2021, comparativ cu luna aprilie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 31,9%.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.