ING Bank România a raportat în primul trimestru al anului venituri de 877 milioane lei şi active totale de 71,4 miliarde lei, în creştere cu 11,3%, respectiv cu 14,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul net a urcat uşor, la 347 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”ING Bank România şi-a continuat traiectoria de creştere, raportând venituri de 877 milioane lei şi active totale de 71,4 miliarde lei, în creştere cu 11,3%, respectiv cu 14,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Se observă o tendinţă de creştere mai accelerată a depozitelor atrase faţă de creşterea portofoliului de credite, pe fundalul inflaţiei persistente şi a ratelor de dobandă relativ ridicate. Datorită politicilor consecvente şi prudente de creditare, costurile cu provizioanele de risc au rămas la un nivel scăzut, de aproximativ 58 milioane lei, dar mai ridicat decât în aceeaşi perioadă a anului trecut”, anunţă banca.

În acest context de creştere al activelor şi veniturilor, profitul net raportat este de 347 milioane lei, cu 1% mai mare decât T1/2023.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

“În 2024 aniversăm 30 de ani de activitate ai băncii noastre, acesta fiind un an special şi încărcat de semnificaţii pentru echipa noastră. Este o perioadă în care reflectăm cu bucurie la realizările noastre şi la rolul activ pe care l-am avut în evoluţia sectorului bancar românesc. În acelaşi timp, suntem entuziasmaţi de oportunităţile pe care le avem de a ne dezvolta în anii următori şi de a continua să aducem valoare clienţilor noştri, prin inovaţie şi serviciile de calitate oferite”, spune  Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România.

ING Bank România a oferit noi împrumuturi pentru a sprijini tranziţia către un mediu mai sustenabil, oferind credite cu discount-uri eco pentru persoane fizice în valoare de 32 milioane euro, reprezentând aproximativ 50% din valoarea totală acordată în 2023 (67 milioane euro). Creditele cu componente de sustenabilitate acordate companiilor au atins 4,5 milioane euro pentru companii mici, respectiv 670 milioane euro în credite sindicalizate şi bilaterale pentru companii mari. În ceea ce priveşte fondurile mutuale cu componenta sustenabilă (art.9 conform SFDR), 29 milioane euro au fost investiţi de clienţii persoane fizice în primul trimestru.

O altă premieră este introducerea funcţionalităţii de geolocalizare din Home'Bank, care permite o detectare rapidă a tranzacţiilor frauduloase efectuate în cadrul aplicaţiei dintr-o altă zonă geografică decât cea indicată anterior de aplicaţie. De asemenea, poate identifica plăţi online frauduloase sau vizualizarea virtuală a cardurilor.

“Noile caracteristici ale Home'Bank sunt esenţiale în furnizarea celei mai bune şi mai sigure experienţe în utilizare, relevante pentru viaţa de zi cu zi a clienţilor noştri. În primele 3 luni, 83,7% din totalul clienţilor persoane fizice ai ING au fost utilizatori activi ai aplicaţiei mobile, fapt care, conform standardelor globale, reprezintă o bază de clienţi extrem de digitalizată, clienţii logându-se în aplicaţia mobilă zilnic. De altfel, anul acesta am avut o creştere de 26% a tranzacţiilor iniţiate din ING Home'Bank: cu alte cuvinte, un client ING face, în medie, 9 transferuri pe lună”, spune Alina Iacomi, head of Digital Banking.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi – companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,8 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate şi Wholesale Banking.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.