Indonezia, cel mai mare producător de nichel din lume, şi-ar putea epuiza rezervele de nichel în mai puţin de două decenii ca urmare a producţiei anuale ridicate pe fondul cererii crescute din partea fabricilor de topire, a avertizat un ministru de rang înalt, potrivit publicaţiei The Jakarta Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indonezia este cel mai mare producător de nichel din lume,  o componentă esenţială a bateriilor de maşini electrice.

Ministrul Energiei şi Resurselor Minerale, Arifin Tasrif, a prognozat că, raportat la consumul actual de minereu de nichel, cel mai mare producător de nichel din lume mai are aproximativ 15 ani până la epuizarea zăcămintelor sale. Ministrul le-a spus reporterilor că nu a exclus posibilitatea ca rezervele să fie mai mari dacă ţara „nu ar fi făcut risipă în utilizarea nichelului”.

Guvernul indonezian a dat asigurări recent că va monitoriza satisfacerea cererii de nichel, în special, aprovizionarea cu materii prime cu nichel de calitate superioară, care sunt necesare pentru producţia de baterii.

Presa indoneziană subliniază că rezervele de nichel ar putea fi epuizate din cauza cererii interne ridicate şi a capacităţilor de topire mereu noi. Iar explorarea de noi zăcăminte nu ar progresa. Cantitatea de nichel importată în Indonezia s-a dublat deja în comparaţie cu anul precedent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.