India are rezerve ample de cărbune pentru a asigura cererea din sectorul energetic, a anunţat duminică Ministerul Cărbunelui, la o zi după ce ministrul şef al regiunii Delhi a afirmat că deficitul de carburant provoacă riscul unei crize de energie în capitala indiană, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania de stat Coal India se foloseşte de rezervele sale de 40 de milioane de tone de cărbune pentru a aproviziona companiile de utilităţi, care au împreună în inventar 7,2 milioane de tone, cantitate echivalentă cu necesarul a patru zile, potrivit unui comunicat al ministerului.

O lipsă de cărbune a provocat un deficit de ofertă în unele state din estul şi nordul Indiei, care a dus la oprirea alimentării cu elecgtricitate pentru până la 14 ore pe zi.

Ploile musonice au afectat livrările de cărbune către centralele energetice, iar preţurile mari la ni vel global au afectat generarea de electricitate de către companiile care depind de importurile de cărbune, a explicat ministerul.

Într-un comunicat separat, Ministerul Energiei a anunţat că livrările de cărbune către companiile de utilităţi au crescut dumincă la 1,92 milioane de dolari, în timp ce consumul a fost de 1,87 de milioane de tone.

Ministerul a mai afirmat că stocurile de cărbune ale companiilor de energie vor creşte, având în vedere că firma Coal India măreşte livrările.

Reuters a scris vineri că peste jumătate din cele 135 de centrale energetice care funcţionează cu cărbune  şi care alimentează circa 70% din electricitatea produsă în India au stocuri de cărbune pentru mai puţin de trei zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.