Inevitabilul s-a produs şi India a depăşit Statele Unite după numărul de smartphone-uri vândute, devenind a doua piaţă din lume ca volum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O analiză Counterpoint Research arată arată că anul trecut s-au vândut 158 milioane de smartphone-uri din India, ţară care depăşeşte astfel Statele Unite şi devine a doua ce mai mare piaţa din lume.

Dat fiind numărul populaţiei celor două ţări, urcarea pe locul doi a Indiei era doar o chestiune de timp, care depinde de creşterea puterii de cumpărare sau, mai degrabă, de scăderea preţurilor.

Un rol esenţial în acest sens, l-au avut cu siguranţă producătorii chinezi, care au aplicat o politică agresivă de preţ, vânzând telefoane semnificativ mai ieftine decât produsele coreene sau americane similare.

72% din smartphone-urile vândute în India sunt ale producătorilor chinezi precum Xiaomi, Vivo, Realme şi Oppo.

Smartphone-urile premium, precum iPhone sau seria Galaxy, au înregistrat rezultate mixte în ultimii ani. Dacă Apple a crescut anul trecut, în principal datorită modelului iPhone XR, Samsung a pierdut 5 procente.

Cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume este China, care a depăşit Statele Unite încă din urmă cu 7 ani.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.