IKEA Pallady, din Bucureşti, cel mai mare magazin din Sud Estul Europei al companiei suedeze şi al 431-lea în lume, a fost inaugurat luni oficial, la 12 ani de la intrarea pe piaţa din România, în 2007, când se deschidea primul magazin IKEA din ţară, în Zona Comercială Băneasa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valoarea totală a investiţiei în magazin este de aprope 90 de milioane de euro.

Suntem bucuroşi să continuăm călătoria noastră în România şi să deschidem Pallady, cel mai mare magazin al nostru din Sud Estul Europei şi cel de-al doilea din Bucureşti! Deschizând acest magazin răspundem numărului tot mai mare de clienţi din România – numai în ultimul an IKEA a înregistrat o creştere de 11%, care face din această ţară una dintre cele mai performante pieţe IKEA din lume”, a spus Sara Del Fabbro, CEO al IKEA South East Europe.

Magazinul de 37.000 de metri pătraţi va pune la dispoziţia clienţilor aproape 10.000 de produse. Acesta va avea, de asemenea, trei modele de interioare integrale şi 58 de camere. Pe lângă un loc de joacă supravegheat, dedicat copiilor, magazinul va găzdui un restaurant cu o capacitate de 550 locuri.

Clienţii au la dispoziţie 1.300 de locuri de parcare şi patru staţii de încărcare pentru maşinile electrice.

Deschiderea a fost marcată simbolic prin plantarea unui copac la care au participat Sara Del Fabbro, CEO al IKEA South East Europe, Vladislav Lalic, Property şi Expansion Manager al IKEA South East Europe şi Cas Lachaert, Store Manager al IKEA Pallady. La ceremonie s-au aflat Anneli Lindahl Kenny – Ambasadorul Suediei în România, Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Robert Negoiţă – primarul sectorului 3.

Magazinul oferă şi un serviciu de buy-back, prin care clienţii pot să-şi aducă mobilierul IKEA uzat care este încă în stare foarte bună sau bună şi să primească la schimb un voucher.

Aici lucrează aproximativ 600 de angajaţi. În total, după 12 ani de prezenţă pe piaţă, IKEA a creat aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă.

INGKA Group este unul din cei mai mari jucători în retailul de mobilier şi decoraţiuni. Magazinele IKEA oferă aproximativ 10.000 de produse de mobilier şi soluţii accesibile pentru acasă. INGKA Group deţine şi operează 423 de magazine în 52 de ţări (la 31 august 2018).

Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010, a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea IKEA România a devenit parte din INGKA Group.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.