Retailerul suedez de mobilă şi decoraţiuni interioare Ikea, care are un magazin în zona comercială Băneasa din Bucureşti, a anunţat joi că retrage din motive de precauţie stâlpii pentru sistemul de depozitare Elvarli, în condiţiile în care a vândut 25 de astfel de produse în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

IKEA le recomandă clienţilor care au cumpărat stâlpul pentru sistemul de depozitare deschisă Elvarli să îl dezasambleze şi să îl aducă la magazinul din Băneasa, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pentru produs. Proudusul rechemat a fost vândut la un preţ de 140 lei. 

”Motivul rechemării produsului este o inserţie incorectă a piuliţei care face dificilă sau imposibilă crearea unei tensiuni suficiente pentru a fixa stâlpul între podea şi tavan. Riscul este ca sistemul de rafturi să se desprindă şi să cadă”, informează retailerul.

Până în prezent, Ikea nu a primit nicio plângere din partea clienţilor sau sesizări legate de accidentări şi estimează că riscul producerii unor astfel de incidente este minim.

"Chiar dacă riscul este considerat scăzut, impactul unui astfel de incident ar putea fi sever şi, de aceea, Ikea ia măsurile de siguranţă necesare şi recheamă stâlpii Elvarli. Suma plătită pentru produs va fi returnată integral", a precizat grupul. 

În afară de România, acelaşi produs este rechemat şi în Italia, Olanda, Franţa, Norvegia, Austria, Belgia, Spania, Portugalia, Danemarca, Elveţia, Cehia, Suedia, Lituania, Slovacia şi Finlanda.

Grupul suedez a deschis în 2007 primul şi singurul  magazin din România, situat în nordul Bucureştiului.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.