Idea Bank, fosta Romanian International Bank, şi-a planificat pentru acest an un profit net în scădere cu 6,7%, de 7,8 milioane lei, de la 8,36 milioane lei anul trecut, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banca a raportat anul trecut venituri din dobânzi de 87,84 milioane lei.

De asemenea, Idea Bank şi-a planificat pentru acest an creşterea sustenabilă a activelor cu 8%, corelată cu creşterea creditelor nete cu 12%, astfel, ţinta strategică pentru nivelul activelor este de 2,311 miliarde lei în 2019.

În ceea ce priveşte obiectivele strategice pentru  2019, raportul menţionează creşterea volumului resurselor atrase de la clienţi cu 8% în 2019, resurse necesare susţinerii activităţii de creditare planificată, precum şi "creşterea eficienţei activităţii băncii şi realizarea unui profit de 7,8 milioane lei în 2019".

În raport sunt prezentate şi obiectivele strategice calitative în perioada 2020-2021.

"Principalele obiective sunt reprezentate de continua îmbunătăţire a relaţiilor cu clienţii existenţi, creşterea calităţii serviciilor oferite clienţilor, continua îmbunătăţire a fluxurilor şi proceselor, creşterea nivelului de pregătire al angajaţilor, a gradului de inovare şi învăţare precum şi extinderea colaborării cu noii clienţi. Pentru a facilita accesul la credite, Idea Bank SA va introduce posibilitatea accesării 100% online a creditelor de nevoi personale, va creşte rata de decizie automată pentru grupul de produse Selfie de la 14% la 50%", arată raportul.

De asemenea, din punct de vedere al profitabilităţii, banca se va orienta către creşterea veniturilor operaţionale, non-risc şi pentru a susţine această creştere se va concentra pe campanii, noi produse şi dezvoltarea noului Internet Banking, destinate IMM-urilor.

"Unul dintre cele mai importante proiecte IT va fi digitalizarea, incluzand: digitalizarea proceselor interne pentru diminuarea timpului de răspuns la solicitările clienţilor şi furnizorilor, prin implementarea unui sistem de management electronic al documentelor;accesarea creditelor de nevoi personale 100% online; lansarea noului serviciu de Internet Banking", se menţionează în raport.

Grupul Idea Bank a avut anul trecut un profit net de 17,58 milioane lei.

Activele totale ale grupului au crescut în anul 2018 cu 286 milioane lei, respectiv cu 13 % faţă de 2017, atingând la finele anului un nivel de 2,476 miliarde lei, această evoluţie fiind susţinută de activitatea de vânzări de credite, al căror sold a crescut cu 12%, respectiv cu 183 milioane lei, atingând un volum de 1,66 miliarde lei.

Idea Bank (fosta Romanian International Bank) a fost preluată în anul 2014 de către Getin Holding, unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Polonia.

Reţeaua teritorială a Grupului Idea Bank la 31 decembrie 2018 era formată din: 34 de unităţi ale băncii Idea Bank, 9 puncte de lucru ale Idea Leasing IFN, trei puncte de vânzare a Idea Credite de Consum SRL. Grupul are circa 500 de angajaţi.

La sfârşitul anului 2018, Idea Bank utiliza o reţea de 34 ATM ale Euronet, localizate în cele 34 de unităţi. Numărul total de carduri emise de către bancă la 31 decembrie 2018 era de peste 12.000.

La finalul anului 2018 banca avea în portofoliu un număr de 15.514 clienţi

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.