Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI Bucureşti anunţă că, împreună cu Institutul Naţional de Tehnologie Digitală şi Transformare Digitală din Vietnam, a semnat un memorandum în domeniul tehnologiilor noi şi emergente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI Bucureşti a primit vizita excelenţei sale premierul Republicii Socialiste Vietnam, Pham Minh Chinh, împreună cu membri ai cabinetului de la Hanoi, duminică, 21 ianuarie 2024. În marja vizitei, a fost semnat un memorandum privind colaborarea între ICI Bucureşti şi Institutul Naţional de Tehnologie Digitală şi Transformare Digitală din Vietnam în domeniul tehnologiilor noi şi emergente”, informează ICI Bucureşti.

Potrivit institutului, vizita premierului Pham Minh Chinh la ICI Bucureşti reflectă angajamentul ambelor ţări în consolidarea parteneriatelor în domeniul cercetării şi inovaţiei, iar acest eveniment oferă ”o platformă excelentă pentru schimbul de idei şi experienţe”, promovând astfel progresul comun în domeniul ştiinţific şi tehnologic.

”ICI Bucureşti este onorat de oportunitatea de a găzdui acest eveniment în cadrul căruia au fost prezentate proiecte de cercetare aflate în derulare şi au fost discutate posibilităţi de colaborare. Avem convingerea că întâlnirea contribuie la consolidarea relaţiilor bilaterale şi la promovarea schimbului de cunoştinţe şi expertiză în domeniul tehnologiei”, a declarat Adrian-Victor Vevera, directorul general al institutului.

De peste 50 de ani, Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare în Informatică (ICI Bucureşti) este un pionier în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) în România. Fie că este vorba despre apărarea împotriva atacurilor cibernetice, forensic digital sau crearea de soluţii blockchain, misiunea ICI este de a susţine cercetarea şi inovarea, pentru dezvoltarea economiei bazate pe cunoaştere în România şi pentru o mai bună integrare în spaţiul european şi internaţional de cercetare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.