Giganţii tehnologiei IBM, Google şi alte şapte companii s-au asociat pentru lansarea unei interfeţe deschise care să îmbunătăţească performanţele servelor centrelor de date, pentru a concura în acest fel Intel, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul standard, numit Open Coherent Accelerator Processor Interface (OpenCAPI), este un forum deschis care va oferi un design de interfaţă deschisă de bandă mai largă şi mai rapidă.

Această interfaţă va ajuta companiile şi centrele de stocare a datelor în sistem cloud să accelereze accesul la date, procesele de învăţare ale dispozitivelor digitale şi alte activităţi.

Consorţiul intenţionează că facă publică specificaţia înainte de sfârşitul acestui an şi anticipează apariţia de servere şi produse asociate bazate pe noul standad în a doua jumătate a anului 2017, potrivit unui comunicat.

Intel, cel mai mare producător de cipuri din lume, este cunoscut pentru faptul că îşi protejează tehnologiile şi a optat să nu participe la noul consorţiu. În trecut, Intel nu s-a implicat în alte grupuri tehnologice pentru standarde deschise, precum CCIX şi Gen-Z.

"În condiţiile în care inteligenţa artificială, echipamentele cu capacitate de învăţare şi analizele avansate au devenit preţul de a face afaceri în această eră digitală, volumele uriaşe de date au devenit norme”, a declarat Doug Balog, director general al IBM Power.

El a arătat că actualele centre de date nu mai pot depinde de o singură companie pentru inovaţii.

Din consorţiul OpenCAPI mai fac parte Advanced Micro Devices, Dell EMC, Hewlett Packard Enterprise, Mellanox Technologies, Micron Technology, NVIDIA şi Xilinx.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.