Industria aeriană globală urmează să revină la rentabilitate anul viitor, după o scădere de aproape trei ani alimentată de pandemia de Covid-19, potrivit aşteptărilor Asociaţiei Internaţionale a Transportului Aerian (IATA), care anticipează ca sectorul va înregistra un profit net ”mic”, de 4,7 miliarde de dolari în 2023, cu peste 4 miliarde de pasageri gata să călătorească cu avioanele, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul general Willie Walsh a declarat pentru CNBC că previziunile marchează ”un pas în direcţia cea bună” pentru o industrie afectată de restricţiile de călătorie induse de pandemie şi de lipsa de personal rezultată.

”Recuperarea merge bine. [Există] încă un drum lung de parcurs pentru a ne întoarce unde eram în 2019, dar ne îndreptăm în direcţia cea bună”, a spus Walsh pentru CNBC.

Creşterea prognozată, prezentată într-un nou raport, indică primul an profitabil pentru sectorul aerian din 2019, când profiturile nete au fost de 26,4 miliarde de dolari, şi semnalează o îmbunătăţire a perspectivei publicată de asociaţie în iunie, când a spus că profitabilitatea este ”aproape”.

Pentru 2022, IATA şi-a redus, de asemenea, previziunile privind pierderile la nivel de industrie la 6,9 miliarde de dolari, de la 9,7 miliarde de dolari antncipată în iunie.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.