Industria aeriană globală urmează să revină la rentabilitate anul viitor, după o scădere de aproape trei ani alimentată de pandemia de Covid-19, potrivit aşteptărilor Asociaţiei Internaţionale a Transportului Aerian (IATA), care anticipează ca sectorul va înregistra un profit net ”mic”, de 4,7 miliarde de dolari în 2023, cu peste 4 miliarde de pasageri gata să călătorească cu avioanele, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul general Willie Walsh a declarat pentru CNBC că previziunile marchează ”un pas în direcţia cea bună” pentru o industrie afectată de restricţiile de călătorie induse de pandemie şi de lipsa de personal rezultată.

”Recuperarea merge bine. [Există] încă un drum lung de parcurs pentru a ne întoarce unde eram în 2019, dar ne îndreptăm în direcţia cea bună”, a spus Walsh pentru CNBC.

Creşterea prognozată, prezentată într-un nou raport, indică primul an profitabil pentru sectorul aerian din 2019, când profiturile nete au fost de 26,4 miliarde de dolari, şi semnalează o îmbunătăţire a perspectivei publicată de asociaţie în iunie, când a spus că profitabilitatea este ”aproape”.

Pentru 2022, IATA şi-a redus, de asemenea, previziunile privind pierderile la nivel de industrie la 6,9 miliarde de dolari, de la 9,7 miliarde de dolari antncipată în iunie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.