Fără aplicaţii Google, dar cu un sistem foto impresionant, Huawei speră ca noile sale flagship-uri, martphone-urile P40, să performeze bine într-un an în care vânzările de smartphone-uri par să scadă dramatic din cauza pandemiei COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua serie este compusă din modelele P40, P40 Pro şi P40 Pro Plus, care încearcă să se poziţioneze pe toate pragurile de preţ relevante pentru smartphone-urile de top.

P40 are un ecran de 6,1 inch, în vreme ce ambele modele Pro dispun de un ecran de 6,58 inch (90Hz rată de împrospătare). Numit Overflow Display, ecranul se curbează uşor la toate cele patru margini.

În locul unui “breton”, Huawei a preferat să decupeze o zonă din ecran, unde să pună camera frontală şi o parte din senzorii. Aceasta nu se găseşte pe centrul ecranului, ci mai aproape de colţul din stânga sus.

Tot în ecran este integrat şi senzorul de amprente, care, conform celor de la Huawei, este cu 30% mai mare şi mai rapid. Nu lipseşte nici recunoaşterea facială, ca opţiune de securizare a telefonului, care foloseşte infraroşu pentru a funcţiona şi când lumina este mai slabă.

Toate cele trei modele folosesc un sistem foto compus din trei camere, iar camera principală este aceeaşi în cele trei cazuri. Aceasta are 50MP şi, mai important, dispune de unul dintre cei mai mari senzori disponibili pe un smartphone, 1/1.28 inch.

P40 încadrează camera principală cu una ultra-wide de 16MP şi una tele de 8MP cu 3X zoom optic.

Camerele secundare de la P40 Pro sunt de 40MP ultrawide cu f1.8 şi 12MP tele cu 5X zoom optic.

P40 Pro Plus are alături de camera principală o cameră tele de 8MP care poate face 10X zoom optic (240mm distanţă focală). Stabilizarea imaginii se face atât optic, cât şi cu ajutorul AI-ului.

Toate cele trei smartphone-uri au la bază chipset-ul Kirin 990 5G, cu 8GB memorie RAM. P40 Pro Plus dispune de 512GB spaţiu de stocare, în vreme ce P40 Pro şi P40 au 256GB respectiv 128GB.

P40 Pro şi Pro Plus au o baterie de 4.200mAh, în vreme ce P40 dispune de o baterie de 3.800 mAh. Primele două pot fi încărcate wireless cu 40W.

Fără acces la Play Store, aplicaţiile pot fi instalate pe aceste telefoane din magazinul celor de la Huawei, sau alte magazine de aplicaţii terţe.

Cele trei smartphone-uri se pot, însă, lăuda cu noul asistent virtual al celor de la Huawei, Celia, care promite să se facă util în cazul unor comenzi simple, precum cele legate de apeluri sau mesaje.

Huawei P40 va fi disponibil din 7 aprilie şi va costa 800 euro. De la aceeaşi dată va fi disponibil şi 40 Pro, care va costa 1.000 euro. P40 Pro Plus va ajunge pe piaţă abia în iunie şi va costa 1.400 euro.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.