Hotel Cişmigiu, parte a portofoliului Hercesa România din anul 2004, a înregistrat în acest an venituri de 1,9 milioane de euro, mai mari cu 15% faţă de anul trecut, iar gradul de ocupare a fost de 78% comparativ cu 70% în 2022. În 2023, an în care împineşte 111 ani de existenţă, Hotel Cişmigiu a avut în procent de 40% turişti pe segmentul de leisure, iar 80% dintre vizitatori au fost străini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Hotel Cişmigiu, parte a portofoliului Hercesa România din anul 2004, a înregistrat creşteri ale tuturor indicatorilor relevanţi în 2023.  Veniturile au crescut cu 15% faţă de anul trecut, gradul de ocupare a fost de 78% comparativ cu 70% în 2022, Average Daily Rate (ADR) s-a majorat cu 15% faţă de 2019, iar gradul de dublă ocupare a fost de 1,4”, anunţă hotelul.

Pentru Hotel Cişmigiu, 2023 a fost cel mai bun an de până acum, spune conducerea hotelului.

”Nu doar că ne-am revenit, dar am şi depăşit nivelul din 2019, un an de referinţă, înainte de pandemie, din perspectiva gradului de ocupare şi al veniturilor. Anul acesta procentul turiştilor de pe segmentul călătoriilor de plăcere a crescut la 40% din total, partea de business rămânând majoritară. La finalul lunii noiembrie au început să revină turiştii din Israel, o parte importantă a segmentului de leisure, după ce numărul lor scăzuse în octombrie, odată cu izbucnirea războiului”, a declarat Mirela Cojocaru, directorul general al Hotelului Cişmigiu.

Segmentul evenimentelor corporate, deservit de Hotel Cişmigiu prin cinci săli de conferinţă cu capacităţi cuprinse între 30 şi 70 de persoane şi un amfiteatru, nu şi-a revenit complet comparativ cu 2019, multe dintre aceste manifestări având loc în continuare în mediul online.

„Anul 2023 nu a fost lipsit de provocări, chiar dacă am consemnat, atât la nivel de piaţă, cât şi în cazul Hotelului Cişmigiu, o creştere importantă. Revenirea bruscă de după pandemie a generat o criză a forţei de muncă, care s-a diminuat considerabil pe acest segment în perioada 2020-2021, o dificultate cu care ne confruntăm şi în prezent, alături de preţurile crescute ale energiei şi nivelul ridicat al inflaţiei. Ne aşteptăm ca aceste provocări să existe şi în 2024 şi, în plus, deja vedem semnale ale diminuării bugetelor de călătorie pe segmentul corporate”, a precizat Mirela Cojocaru.

Hotel Cişmigiu cuprinde 60 de apartamente. La parterul clădirii este Berăria Gambrinus, iar Bistro Cişmigiu este operat de Stadio la etajul al şaselea.

„Hotel Cişmigiu a fost achiziţionat de Hercesa în 2004 şi îl menţinem în portofoliu, deşi business-ul de bază al companiei este cel rezidenţial, prin proiectele pe care le dezvoltăm în estul şi în vestul Bucureştiului, Vivenda Residencias, respectiv Stellaris Residencias. La 11 ani de la redeschiderea din 2012, Hotel Cişmigiu este un proiect de succes şi ne dorim şi alte investiţii de acest fel, care deocamdată sunt încă dificile din cauza diverselor aspecte legale şi administrative”, a declarat Romeo Ghica, manager de operaţiuni al Hercesa România.

Hotel Cişmigiu – repere istorice

1912 – Inginerul Nicolae Pissiota începe construcţia Palace Hotel, fiind autorul proiectului de rezistenţă, în vreme ce vărul său, arh. Arghir Culina, s-a ocupat de partea de de concepţie şi organizare a hotelului.

1913 – Palace Hotel, cu 200 de camere, este inaugurat. 

1941 – Se deschide, la parterul Palace Hotel, celebra Berărie Gambrinus.

1948 – Hotelul este naţionalizat şi redenumit „6 martie”.

1965 – Clădirea primeşte numele Hotel Cişmigiu.

1985 – Hotelul este închis din cauza degradării.

1990 – Clădirea devine căminul studenţilor de la Academia de Teatru şi Film.

1995 – Hotel Cişmigiu este din nou închis din cauza degradării semnificative.

2004 – Hercesa achiziţionează Hotel Cişmigiu.

2012 – Hotel Cişmigiu este redeschis şi redat circuitului turistic şi cultural, în urma unei investiţii de 15 milioane de euro.

Hercesa România activează de peste 19 ani în România, aducând experienţa şi garanţia a peste 1.000 apartamente livrate în proiectul Vivenda Residencias. Compania a demarat în iunie 2023 lucrările de construcţie la proiectul Stellaris Residencias, situat lângă stadionul Steaua din Bucureşti, care va cuprinde 4.500 de apartamente. Prima fază a Stellaris Residencias va avea 482 de apartamente. 

În cei peste 45 de ani de experienţă în sectorul imobiliar, Hercesa a dezvoltat şi livrat peste 28.000 de locuinţe în proiecte rezidenţiale situate pe întreg teritoriul Spaniei. Începând cu 2004, transferă modelul de afaceri dezvoltat în Spania, adaptându-l la realitatea fiecărei ţări: România, Portugalia, Bulgaria, Bulgaria, Republica Cehă, Maroc, Panama, Ecuador şi Mexic. Hercesa gestionează terenuri de 800.000 de metri pătraţi în zone industriale şi, în acelaşi timp, promovează şi construieşte hoteluri, centre comerciale, zone industriale, clădiri de birouri şi centre pentru bătrâni. În plus, deţine clădiri de locuinţe în regim de închiriere, apartamente turistice şi spaţii comerciale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.