Purcari Wineries Plc, unul din cele mai mari grupuri vinicole din Europa Centrală şi de Est, a anunţat joi că Lorimer Ventures Limited, subsidiara deţinută în totalitate de Emerging Europe Growth Fund II, LP, gestionată de Horizon Capital, a vândut participaţia rămasă de 22,7% din grup către investitori terţi printr-un proces de bookbuilding accelerat (ABB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Horizon Capital, un administrator de fonduri de private-equity cu peste 850 milioane dolari în gestiune, a fost acţionarul Purcari din 2010 prin intermediul EEGF II, un fond din 2008 de 370 milioane dolari.

"Purcari Wineries a beneficiat foarte mult de-a lungul anilor de parteneriatul său cu Horizon Capital, reuşind realizări importante împreună, devenind un veritabil campion vinicol în Europa Centrală şi de Est, dar şi listând grupul la Bursa de Valori din Bucureşti în 2018",a spus Victor Bostan, fondator şi CEO al Purcari Wineries.

Vasile Tofan, partenerul Horizon Capital, care a gestionat investiţia EEGF II în Purcari din 2012, va ramâne preşedintele Consiliului de Administraţie.

"Înţelegem necesitatea fondurilor de private-equity de a ieşi din acţionariat, în special după o durată a investiţiei de nouă ani. În acelaşi timp, rămânem deschişi pentru o eventuală potenţială revenire a Horizon Capital în acţionariatul Purcari prin fondurile mai noi sau viitoare. Ca şi fondator şi CEO Purcari, salut investitorii instituţionali care au achiziţionat acest pachet de acţiuni şi ne angajăm să continuăm să creăm valoare şi să livrăm randamente superioare pentru toţi acţionarii noştri”, a spus Victor Bostan, Fondator şi CEO al Purcari Wineries.

Purcari Wineries Plc (brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan şi Bardar) este unul din cele mai mari grupuri vinicole şi de brandy din Regiunea Europei Centrale şi de Est. Grupul deţine peste 1,392 hectare de viţă-de-vie şi operează patru platforme de producere în România şi Moldova. Purcari este liderul în segmentul premium de vinuri în România cu o cotă de piaţă de circa 25%, este cel mai mare exportator de vinuri din Moldova, livrând în peste 40 de ţări. Purcari a fost fondat în 1827.

Începând cu Februarie 2018, grupul este listat la Bursa de Valori din Bucureşti, cu simbolul WINE. Purcari este condus de Victor Bostan, care are peste 30 de ani de experienţă în domeniul vinicol.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.