În primele şase luni ale anului 2023, companiile din cadrul holdingului de materiale de construcţii ROCA Industry au înregistrat o cifră de afaceri cumulată în valoare totală de 289,5 milioane lei, în creştere cu 5,7% faţă de perioada similară din 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”ROCA Industry, primul holding industrial de materiale de construcţii din România, deţinut de ROCA Investments, raportează o cifră de afaceri de 289,5 milioane lei la nivel cumulat al companiilor productive, în primul semestru al anului 2023. Holdingul înregistrează astfel o creştere de 5,7% faţă de perioada similară din 2022. Într-un context de piaţă în contracţie temporară, EBITDA cumulat la nivelul companiilor productive din holding atinge valoarea de 17,9 milioane lei, înregistrând o marjă EBITDA de 6,2%”, anunţă holdingul.

În prima jumătate a anului, companiile din portofoliul ROCA Industry au câştigat cote de piaţă importante. Evolor, producătorul de vopsele şi lacuri, recent relansat şi care tranzitează o perioadă de transformare operaţională, a înregistrat creşteri ale vânzărilor de 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar Electroplast, companie producătoare de cabluri electrice, intrată recent în portofoliul holdingului, raportează un avans de 11% în volumul vânzărilor din primul semestru.

Obiectivele realizate în prima jumătate a acestui an includ extinderea portofoliului ROCA Industry prin strategii de fuziuni şi achiziţii (M&A), ROCA Industry a preluat recent companiile Electroplast, liderul pieţei de cabluri electrice pentru infrastructură feroviară şi Iranga Technologijos, din Lituania, prin intermediul companiei BICO Industries, deţinută direct. În plus, holdingul este în discuţii avansate şi pentru achiziţia companiei Workshop Doors, unul dintre jucătorii - cheie de pe piaţa uşilor de interior din ţară.

“Oportunităţile, chiar şi în perioade de impredictibilitate economică, vin din rezilienţă şi din consistenţă. De aceea, rămânem consecvenţi în strategia noastră de investiţii, de largire a pieţelor pe care operăm şi de infuzie de valoare adăugată la nivelul tuturor activităţilor holdingului. Am promis 3 tranzacţii, până acum am finalizat 2, iar cea de-a treia este în negocieri avansate. La nivelul echipei, avem un background solid de private equity, o expertiză de M&A consistentă şi vom continua să folosim toţi aceşti diferenţiatori pentru dezvoltarea holdingului. Ne concentrăm, de asemenea, şi pe dezvoltarea unei baze stabile de clienţi, care să poată asigura creşterea accelerată în momentul revenirii pieţei. Credem că urmează o perioadă cu multe oportunităţi, iar miza noastră este valorificarea unui număr cât mai mare dintre acestea”, declară Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry.

Holdingul îşi extinde şi activităţile de export, companiile sale accesând în 2023 noi pieţe externe pentru comercializarea materialelor de construcţii, în ţări precum Marea Britanie, Elveţia, Moldova, Israel şi altele.

Principalul obiectiv al holdingului pentru acest an vizează majorarea de capital şi tranziţia de pe piaţa AeRO către piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti.

Perspectivele principalelor organizaţii statistice şi de prognoză indică o încetinire conjuncturală a ritmului din sectorul construcţiilor, caracterizat de o presiune mare pe marje. Specialiştii ROCA Industry estimează că situaţia va continua şi în trimestrul 3, sub impactul modificărilor fiscale din sectorul construcţiilor şi, implicit, de cererea pentru materiale de construcţii. Totuşi, după această perioadă, este preconizată o curbă de creştere accentuată, pe termen mai lung, în următorii 3-5 ani.

ROCA Industry este holdingul industrial deţinut de ROCA Investments. Acesta deţine direct şi indirect, un număr de 8 companii – performeri în sectoarele specifice de activitate: BICO Industries (primul şi cel mai mare producător naţional de plasă din fibră de sticlă şi singurul producător autohton de armături din fibră de sticlă), Evolor (unul dintre cei mai mari jucători din industria de producţie de vopsele şi lacuri), Eco Euro Doors (cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale), DIAL (producător de produse din fir metalic), Electroplast (liderul pieţei de cabluri electrice pentru infrastructură feroviară), precum si producatorii de fibră de sticlă Terra, Europlas şi Iranga, prin intermediul BICO Industries.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.