Holde Agri Invest, o companie românească care operează 2.800 de hectare de terenuri agricole în judeţul Teleorman, a anunţat, luni, că a închis cu succes prima rundă de finanţare şi a atras 5 milioane de euro, atât de la investitori români cât şi de la investitori instituţionali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banii strânşi în timpul tranzacţiei vor fi folosiţi pentru extinderea suprafeţei agricole operate de companie, achiziţionarea de utilaje agricole şi dezvoltarea echipei.

Printre investitorii care au participat la prima rundă de finanţare se numără oameni de afaceri români precum Alexandru Leonard Leca, Dan Manolescu, Daniela Nemoianu, Cristian Pop, Angelica Rapotan, Cristian Scafa, fonduri locale de investiţii, Vertical Seven Group şi Certinvest şi companii precum Safe Adventure controlată de familia Badiu.

Ideea pentru proiectul Holde a fost concepută în 2016, de către patru antreprenori români, Liviu Zăgan, Robert Maxim, Matei Georgescu şi Alexandru Covrig.

”În 2017, fondatorii s-au asociat cu echipa de la Certinvest şi împreună au creat un model de business inovator şi motivant, înfiinţând în 2018 Holde Agri Invest SA. La scurt timp, Holde a atras prima investiţie externă de la Vertical Seven Group fondat de antreprenorii Iulian Cîrciumaru si Andrei Creţu. După închiderea seriei A, Holde Agri Invest SA are 25 acţionari. Vertical Seven Group rămâne cel mai mare acţionar al Holde, cu o participaţie de 25%, în timp ce acţionarii rămaşi au participaţii între 9% şi 0,1% în afacere. Modelul de afaceri prevede ca niciun acţionar să nu deţină o participaţie majoritară în cadrul companiei”, se arată în comunicat.

Holde oferă o structură de organizare unde fermele individuale sunt reunite în cadrul unei societăţi de tip holding, Holde Agri Invest, al cărei administrator unic este compania de management Holde Agri Management.

Compania de management este guvernată de către un consiliu de administraţie, format din Robert Maxim, în calitate de preşedinte, Alexandru Covrig, Cosmin Mizof, Eugen Voicu şi Liviu Zăgan în calitate de membri.

Activitatea de zi cu zi este desfăşurată de echipa executivă, formată din profesionişti locali şi internaţionali, organizată ca un Shared Service Centre pentru toate fermele administrate.

În prezent, Holde Agri Invest operează terenuri agricole ce însumează o suprafaţă totală de 2.800 de hectare, în apropierea oraşului Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, cultivate în principal în regim ecologic.

România are a şasea cea mai mare suprafaţă agricolă din Uniunea Europeană, respectiv 12,5 milioane de hectare răspândite în 3,42 milioane de ferme. Ponderea fermelor mici din România, cu un teren mai mic de 5 hectare, este cea mai mare din UE, reprezentând 92,2% din totalul terenurilor arabile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.