Producătorul de materiale de construcţii Holcim România a investit peste 15 milioane euro în tehnologie de ultimă generaţie pentru creşterea cu aproximativ 45% a capacităţii de producţie a fabricii de BCA (beton celular autoclavizat) de la Adjud, judeţul Vrancea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Holcim România, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii din România, a investit peste 15 milioane euro în tehnologie de ultimă generaţie pentru creşterea cu circa 45% a capacităţii de producţie a fabricii de BCA (beton celular autoclavizat) de la Adjud, judeţul Vrancea”, anunţă compania.

Tot în acest an Holcim România a mai finalizat două investiţii majore, una de creştere a capacităţii de producţie la fabrica de ciment din Câmpulung şi una pentru deschiderea unei noi staţii de agregate de tip greenfield, în localitatea Neudorf, judeţul Arad.

”Investiţia a presupus automatizarea proceselor şi extinderea capacităţii de producţie a fabricii, pe care ne-am dorit să le realizăm pentru armonizarea operaţiunilor la nivelul standardelor Holcim, dar şi pentru a aduce clienţilor noştri cele mai performante produse. Odată cu investiţia a fost înlocuită complet linia de producţie anterioară, veche de aproape 50 de ani. Împreună cu partenerul nostru tehnologic, Aircrete, am regândit întregul proces industrial, eficientizându-l şi sporind gradul de siguranţă în muncă”, a declarat Bogdan Dobre, CEO Holcim România şi market head Moldova.

Retehnologizarea a fost realizată cu echipamente şi tehnologie furnizată de Aircrete Europe, lider global în dezvoltarea şi producţia de tehnologie dedicată producţiei de beton celular autoclavizat, cu experienţă în peste 100 de fabrici din peste 50 de ţări, de pe şase continente.

Performo BCA contribuie la creşterea eficienţei energetice şi a gradului de izolare fonică, este uşor de utilizat şi cu 30% mai economic decât alte materiale de zidărie, rezistent la foc, durabil şi prietenos cu mediul înconjurător, contribuind totodată şi la reducerea amprentei de CO2.

În 2019, Holcim România a achiziţionat integral acţiunile Somaco Grup Prefabricate, inclusiv fabrica de BCA de la Adjud, care face astăzi parte din structura operaţională a Holcim România. Astfel, produsele BCA Somaco sunt comercializate astăzi sub brandul Performo BCA, un produs nou lansat pe piaţă de Holcim.

Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o fabrică de BCA la Adjud, o staţie de măcinare, 28 staţii de betoane, cinci staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali, trei terminale de ciment, trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deşeurilor – prin Geocycle) şi Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate).

În total, Grupul Holcim România are aproximativ 2.000 de angajaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.