Compania aeriană HiSky anunţă că 537.000 de persoane au zburat cu HiSky în 2023, de peste două ori şi jumătate mai mult faţă de perioada similară a anului trecut (194.000 de pasageri). Compania ajunge pe locul 4 în România, după cota de piaţă, după Wizzair, Ryanair şi Tarom.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Compania aeriană HiSky continuă să depăşească recorduri în rata de creştere a numărului de pasageri. 537.000 de persoane au zburat cu HiSky în 2023, conform datelor de trafic, raportate la jumătatea anului. Prin comparaţie, în primele şase luni ale anului anterior, compania înregistra un număr de 194.000 de pasageri. Conform estimărilor bazate pe cursele planificate în acest sezon, numărul de un milion de pasageri transportaţi, în acest an, va fi atins în luna septembrie. Raportul consolidează poziţia HiSky ca cel de-al patrulea cel mai mare operator aerian pe piaţa din România, după Wizzair, Ryanair şi Tarom şi a doua cea mai importantă companie aeriană înregistrată în ţara noastră”, anunţă compania.

Cel mai semnificativ volum de trafic a fost înregistrat în luna iunie, cu 160.000 de pasageri, dublu faţă de 2022, urmată, în ordine, de lunile mai şi aprilie cu 110.000, respectiv 107.000.

„Am prevăzut faptul că sezonul de vară al acestui an se va apropia de valorile din 2019, în ceea ce priveşte cerinţa pentru servicii de transport aerian de pasageri. Compania noastră a început operarea în 2020, deci, pentru noi, acesta este primul sezon în care avem ocazia de ne a demonstra capacitatea într-o piaţă care funcţionează în parametri. Anii de pandemie, deşi extrem de complicaţi, ne-au dat timp pentru a pregăti această creştere. Am cumpărat aeronave noi şi am reuşit să ne construim o flotă pe care ne putem baza, astfel încât să nu fim nevoiţi să anulăm curse, din cauza problemelor tehnice. Operăm pe rute regulate către cele mai căutate destinaţii şi avem parteneriate cu cei mai mari touroperatori. Această serie de decizii bune pe care am reuşit să le luăm se reflectă pe deplin în cifre”, spune Iulian Scorpan, CEO HiSky.

În ceea ce priveşte traficul pe cele trei baze operaţionale ale companiei, Otopeni rămâne aeroportul cu cea mai importantă contribuţie la volumele înregistrate, cu 252.000 de pasageri, urmat de aeroportul Chişinău, cu 152.000 şi Cluj, cu 92.000.

Creşterea numărului de pasageri, în această primăvară şi în prima lună a sezonului de vară, se datorează şi suplimentării capacităţii operaţionale, până la opt aeronave. Alături de cele două Airbus A321LR, incluse în flotă la începutul lunii aprilie, a fost contractată încă o aeronavă, închiriată de la o companie străină. Astfel, HiSky ajunge la o capacitate de aproape 1.500 de locuri.

HiSky operează din România zboruri internaţionale directe cu plecare de pe aeroporturile din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Baia Mare către Barcelona, Malaga, Tel Aviv, Bruxelles, Paris şi Dublin. Din Republica Moldova, pasagerii pot călători cu HiSky către noua destinaţii externe: Milano, Paris, Dublin, Frankfurt, Tel Aviv, Roma, Bologna, Londra şi Veneţia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.