Societatea de Servicii Hidroenergetice Hidroserv, filiala de mentenanţă a Hidroelectrica, estimează o creştere a afacerilor de peste 48%, în acest an, la 184 milioane lei, de la 124 milioane lei în 2019, a anunţat joi CITR, administratorul judiciar, care precizează că societatea a depus astăzi planul de reorganizare menit să înlesnească redresarea companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sub administrarea judiciară a CITR, Hidroserv, societatea de servicii Hidroenergetice, a depus astăzi planul de reorganizare menit să înlesnească redresarea companiei. Cu o cifră de afaceri de 124 milioane lei şi un rezultat net pozitiv la finele anului 2019, împreună cu profitul operaţional înregistrat în primul trimestru al acestui an, Hidroserv face un pas important pentru reintegrarea în circuitul economic şi redobândirea sustenabilă a solvabilităţii companiei. Compania îşi propune să genereze o cifră de afaceri de 184 milioane lei în anul 2020, ca urmare a restructurării financiare, operaţionale şi investiţiilor în echipamente prevăzute prin planul de reorganizare, dar şi prin derularea activităţii de mentenanţă la obiectivele hidroenergetice, ca parte din noul acord cadru încheiat pe următorii patru ani cu Hidroelectrica, principalul beneficiar Hidroserv", arată un comunicat.

Între priorităţile strategiei de reorganizare elaborate de CITR, care continuă măsurile aplicate în Hidroserv, intră obţinerea de resurse financiare provenite din încasarea creanţelor comerciale, eşalonarea creanţelor, precum şi restructurarea financiară şi operaţională a societăţii. Odată cu atingerea unor noi standarde de eficienţă în companie, şi implementarea planului de reorganizare, Hidroserv îşi propune o creştere curajoasă de aproape 15% a cifrei de afaceri până în 2022, iar forecastul încurajator se menţine şi raportat la rezultatul operaţional, cu o creştere estimată de 25% a EBITDA în următorii doi ani.

"Mă bucur să văd că Hidroserv, o companie de importanţă strategică în Sistemul Energetic Naţional, este pregătită pentru reorganizare. Cele două succese deja atinse, atingerea profitului operaţional şi finalizarea în condiţii reciproc avantajoase a negocierii cu Hidroelectrica, mă fac încrezător în şansele redresării sale. Salvarea valorii acestei companii înseamnă reintrarea în economie a unui jucător cheie din piaţa de energie, pentru care echipa noastră multidisciplinară de specialişti îşi va folosi în continuare toată expertiza acumulată în cei 20 de ani de experienţă ai CITR”, subliniază Adrian Lotrean, senior partner CITR.

Următorii paşi după depunerea Planului de reorganizare la Tribunalul Bucureşti sunt convocarea Adunării creditorilor în vederea aprobării planului de reorganizare, astfel ca la următorul termen de judecată fixat pe 24 iunie, Hidroserv să poată primi confirmarea planului de reorganizare şi să înceapă implementarea planului.

Hidroserv este singura companie din industrie calificată să sigure servicii de mentenanţă pentru activele companiei Hidroelectrica. Societatea a fost înfiinţată în 2013 ca urmare a unui proces de fuziune prin contopire a opt filiale ale societăţii: Bistriţa, Cluj, Curtea de Argeş, Haţeg, Porţile de Fier, Râmnicu Vâlcea, Sebeş şi Slatina, cu scopul de a asigura servicii de mentenanţă şi modernizare pentru Hidroelectrica SA, a cărei filială este. Societatea, aflată în prezent în perioada de observaţie în portofoliul CITR a intrat în insolvenţă ca urmare a acumulării de datorii către furnizorii acesteia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.