Incendiul care a izbucnit la un transformator al Hidrocentralei Porţile de Fier s-a manifestat în zona transformatorului aferent Hidroagregatului 4, amplasat pe platforma exterioară, au precizat, joi seară, reprezentanţii Hidroelectrica. Aceştia anunţă că nu există urmări semnificative ale incendiului şi nu este afectată funcţionarea Hidrocentralei, iar pagibele şi cauzele vor fi stabilite ulterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de către reprezentanţii Hidroelectrica, s-a produs un incendiu în zona transformatorului aferent Hidroagregatului 4, amplasat pe platforma exterioară a Hidrocentralei Porţiel de Fier I. 

”Avaria a apărut la o oală de înaltă tensiune prin care se realizează legătura transformatorului cu cablul de evacuare a energiei, de 220kV”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, preventiv, au fost oprite grupurile 3 şi 5 ale CHE Porţile de Fier pentru a  crea condiţii de intervenţie.

”În acest moment se fac evaluări ale echipamentelor pentru a reda în exploatare grupurile oprite, în condiţii de siguranţă. Nu există urmări semnificative şi nu este afectată funcţionarea CHE Porţile de Fier. Urmează să se investigheze cauzele care au dus la producerea incendiului şi să fie făcută o evaluare a pagubelor materiale provocate în cursul incidentului”, se mai arată în document.

Un incendiu a izbucnit, joi, la un transformator electric al barajului Porţile de Fier din judeţul Mehedinţi, existând riscul unei explozii. Incendiul a fost lichidar de pompierii care au intervenit cu mai multe autospeciale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.