Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din Romania, anunţă că au apărut în mediul online clipuri video contrafăcute, folosind tehnologia „deepfake”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Hidroelectrica informează publicul cu privire la apariţia în mediul online a unor clipuri video contrafăcute, folosind tehnologia „deepfake”. Acestea includ persoane publice, artişti şi vedete TV, promovând în mod fals tranzacţionarea acţiunilor companiei Hidroelectrica. Subliniem cu fermitate că aceste conţinuturi sunt frauduloase şi induc în eroare publicul cu privire la implicarea acestor personalităţi în tranzacţionarea acţiunilor Hidroelectrica, având ca scop final înşelarea celor atraşi de posibilitatea obţinerii facile a unor câştiguri financiare substanţiale”, anunţă compania.

Compania recomandă publicului să fie extrem de precaut şi să ţină cont de următoarele sfaturi:  

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

- Evitaţi încărcarea datelor personale sau informaţiilor bancare pe platforme online care promit câştiguri exagerate în urma tranzacţionării acţiunilor Hidroelectrica.

- Raportaţi conţinuturile false publicate în mediul online, atunci când le identificaţi. Colaboraţi cu platformele pentru a elimina rapid aceste informaţii nefondate.

- Nu vă lăsaţi înşelaţi de citate sau imagini asociate cu diverse nume celebre. Subliniem şi clarificăm faptul că aceste declaraţii nu sunt reale şi nu reflectă opiniile sau poziţia reală a personalităţilor respective.

”Hidroelectrica ia măsuri pentru a proteja interesele investitorilor şi publicului larg şi colaborează cu autorităţile pentru investigarea şi contracararea oricăror acţiuni ilegale care afectează numele şi imaginea companiei. Siguranţa şi securitatea investitorilor şi a partenerilor noştri sunt prioritare pentru noi. Pentru informaţii actualizate şi comunicate oficiale, vă rugăm să accesaţi site-ul nostru oficial, www.hidroelectrica.ro, sau paginile de social media aparţinând companiei”, mai arată compania.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi furnizează servicii tehnologice esenţiale pentru Sistemul Energetic Naţional. Compania, crucială pentru un sector strategic, cu implicaţii în siguranţa naţională, operează 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW şi – în plus, deţine un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.