Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, a semnat miercuri, 29 noiembrie 2023, un act adiţional prin care se prelungeşte cu un an acordul cadru cu Hidroserv, subsidiara dedicată lucrărilor de mentenanţă şi dezvoltare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Hidroelectrica a semnat astăzi - 29 noiembrie 2023, un act adiţional prin care se prelungeşte cu un an acordul cadru cu Hidroserv, subsidiara dedicată lucrărilor de mentenanţă şi dezvoltare. Documentul ia în calcul condiţiile actuale de piaţă în ceea ce priveşte costurile cu lucrările şi serviciile prestate în domeniu, astfel încât să permită stimularea corespunzătoare a muncii şi retenţia personalului Societăţii de Servicii Hidroenergetice. În plus, acest parteneriat strategic reprezintă un pas decisiv pentru asigurarea volumului necesar de lucrări esenţiale, contribuind astfel la consolidarea poziţiei Hidroserv şi la eforturile companiei îndreptate către ieşirea din insolvenţă”, anunţă compania.

Hidroelectrica arată că rămâne angajată în consolidarea parteneriatelor strategice şi în asigurarea unei dezvoltări durabile pentru întreaga sa reţea de subsidiare, inclusiv Hidroserv

“Hidroserv, în calitate de partener tradiţional şi de încredere, joacă un rol vital în asigurarea funcţionării optime a instalaţiilor Hidroelectrica. Semnarea actului adiţional la acordul cadru confirmă importanţa acestei colaborări şi permite totodată capitalizarea Hidroserv şi îmbunătăţirea capacităţii acesteia de a furniza servicii de mentenanţă la cele mai înalte standarde, contribuind astfel la eficienţa operaţională a Hidroelectrica”, consideră directoratul companiei Hidroelectrica.

”Trăim un moment istoric pentru că ne aflăm în plină procedură de achiziţie a UCM Reşiţa, cel mai vechi producător de echipamente pentru industria energetică şi furnizorul a peste 90% din  aparatura instalată în obiectivele Hidroelectrica. Ne dorim ca în termen de un an să finalizăm integrarea acestei unităţi în Hidroserv, activităţile actuale ale celor două societăţi fiind în totală congruenţă şi având potenţialul să aducă plus-valoare semnificativă atunci când sunt puse împreună. Ne aflăm într-o perioadă în care ne concentrăm pe maximizarea potenţialului companiilor din portofoliu şi dorim să subliniem angajamentul nostru ferm în sprijinirea dezvoltării acestora astfel încât să asigurăm materializarea planurilor de dezvoltare ale Hidro asumate în faţa acţionarilor“, menţionează conducerea companiei.

Hidroelectrica precizează că respinge ferm tentativele sindicale de a exercita presiuni asupra conducerii Hidroelectrica în scopul forţării unor decizii, speculând perioade de incertitudine sau vulnerabilitate.

”Aceste tactici - specifice mai degrabă unei perioade a "băieţilor deştepţi" din industria energetică, sunt contrare statutului actual de companie listată al Hidroelectrica, societate care si-a asumat că luarea deciziilor trebuie să fie transparentă, fundamentată şi orientată către interesul pe termen lung”, adaugă reprezentanţii companiei, care spun că ”vom continua să investim în eficienţă operaţională şi inovaţii tehnologice pentru a ne menţine statutul de lider şi pentru a contribui la dezvoltarea sustenabilă a sectorului energetic în România”.

Sindicatul Naţional Hidroenergetica a anunţat că organizează, miercuri, o acţiune de pichetare la sediul din Capitală al Hideoelectrica, sindicaliştii susţinând că actuala conducere a companiei adoptă o politică ”de reducere mult sub prevederile Ordinului 96/2017 a lucrărilor de mentenanţă” şi că a stopat nejustificat lucrări de investiţii în noi capacităţi de producere, fapt care ”nu este altceva decât un atentat la independenţa energetică a României. Concret, sindicaliştii reclamă că, după ce din cadrul companiei a fost înfiinţată ”în mod artificial” o firmă de mentenanţă, aceasta nu primeşte lucrări, fapt ce pune în pericol locurile de muncă ale celor 1.200 de salariaţi.

Acţiunea de pichetare organizată de Sindicatul Naţional Hidroenergetica a fost programată miercuri, între orele 13.00 şi 15.00, la sediul Hidroelectica SA din strada Ion Mihalache din Bucureşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.