Producătorul de energie Hidroelectrica anunţă că a semnat recepţia punerii în funcţiune a instalaţiilor aferente hidroagregatului numărul 2 al centralei hidroelectrice Tismana Subteran. Lucrările – fac parte dintr-un contract cu mai multe obiective, a cărui valoare totală se ridică la 20,8 milioane lei, şi au fost realizate de Electromontaj – Sucursala Craiova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Hidroelectrica a semnat alături de firma prestatoare recepţia punerii în funcţiune a instalaţiilor aferente hidroagregatului numărul 2 (HA2) al centralei hidroelectrice Tismana Subteran. Lucrările – fac parte dintr-un contract cu mai multe obiective, a cărui valoare totală se ridică la 20,8 milioane lei, şi au fost realizate de Electromontaj – Sucursala Craiova”, anunţă compania.

Etapa investiţională recepţionată a vizat instalaţiile de automatizare şi comandă HA2, instalaţiile auxiliare, instalaţiile de alimentare şi distribuţie 0,4 kV curent alternativ etc.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Prin realizarea lucrărilor de modernizare şi de reabilitare a echipamentelor vizăm implementarea unor soluţii tehnologice de ultimă generaţie. Suntem interesaţi de introducerea de automatizări acolo unde este posibil, astfel încât obiectivele noastre să poată fi operate cu intervenţie umană cât mai redusă. Considerăm că tehnologia modernă aduce un semnificativ plus valoric siguranţei în exploatare şi fiabilităţii sistemelor. Este un efort pe care Hidroelectrica îl face ca parte a angajamentului pe care şi l-a asumat de modernizare continuă a obiectivelor pe care le are în portofoliu”  - a afirmat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

CHE Tismana Subteran este cea mai mare unitate hidroenergetică din cadrul Complexului hidroenergetic Cerna-Motru-Tismana. Centrala uzinează apă din lacul de acumulare Motru, ce are un volum util de 3,5 milioane m.c. prin intermediul unei conducte forţate în lungime de 8.580 m, şi din lacul Clocotiş, cu un volum util de 1,8 milioane de mc. şi cu o galerie de 11.450 de metri.

Centrala Hidroelectrică Tismana Subteran este echipată cu două hidroagregate cu turbine Francis cu ax vertical şi cameră spirală metalică cuplate cu două generatoare având o putere instalată de 53 MW fiecare.

Producţia medie anuală de energie electrică se situează la cifra de 262 GWh. Debitul turbinat este evacuat în lacul Tismana aval printr-o galerie de fugă cu o lungime de 4.405 m.

Hidroelectrica exploatează un număr de 182 de centrale hidroelectrice şi cinci staţii de pompare, având o capacitate totală instalată de producere a energiei de 6,3 GW. Acestora li se adaugă parcule eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.