Hanner Group a anunţat joi că a vândut componenta de birouri a proiectului mixt Jaunā Teika, în Riga, Letonia, către fondul de investiţii EfTEN Real Estate Fund 4, pentru 131 de milioane de euro. Pe piaţa locală, Hanner Group dezvoltă Fosta Fabrică, constând în consolidarea şi conversia fostei fabrici de bere Luther.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Hanner Group a vândut componenta de birouri a proiectului mixt Jaunā Teika, situat în Riga, Letonia, către EfTEN Real Estate Fund 4. Tranzacţia cu fondul de investiţii din zona Mării Baltice, un fond aflat în parteneriat cu BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare), este rezultatul a peste 10 ani de dezvoltare şi gestionare a proiectului Jaunā Teika. Grupul Hanner a transformat una dintre suburbiile Rigăi în noul hub al capitalei letone, un centru de office, rezidenţial, peisagistică şi lifestyle pe o suprafaţă de câteva hectare”, anunţă grupul.

În timp ce EfTEN va administra clădirile de birouri, echipa Jaunā Teika va continua să gestioneze spaţiile de co-working Teikums, centrul de conferinţe de ultimă generaţie Fantadroms, centrul de fitness SQUAD Hour, evenimentele şi toate facilităţile HORECA.

„Avem un model de afaceri complex, care necesită răbdare şi investiţii pe termen lung. Ne concentrăm pe selectarea şi sprijinirea antreprenorilor locali care au potenţialul de a atrage şi deservi tipul de public pentru care construim”, a declarat Mindaugas Valuckas, fondatorul Jauna Teika şi Fosta Fabrică.

Campusul de birouri este format din patru clădiri, cu o suprafaţă de închiriere netă de aproximativ 60.000 mp. Clădirile Jaunā Teika găzduiesc peste 50 de chiriaşi, printre care companiile de servicii financiare DNB Bank, Bigbank şi Intrum, asiguratorii Gjensidige şi BTA, companiile IT TietoEVRY şi Accenture; Cabot, Solvay sau compania de co-working Teikums. Peste 6000 de oameni lucrează în prezent în birourile Jaunā Teika.

„După această tranzacţionare a proiectului din Riga ne vom concentra atenţia pe accelerarea investiţiei în Fosta Fabrică din Bucureşti. Scopul nostru este să transformăm cele patru monumente şi noile clădiri într-un punct de reper pentru viaţa de afaceri şi socială a capitalei, mai cu seamă că arhitectura şi valoarea de patrimoniu a noului proiect sunt cu adevărat aparte”, a adăugat Valukas.

Investiţia în Fosta Fabrică, situată în imediata vecinătate a staţiei de metrou Basarab, depăşeşte 40 de milioane de euro şi este cea mai mare consolidare şi conversie de monumente derulată de un investitor privat la acest moment în Bucureşti. Fosta Fabrică va include instalaţii performante pentru producţia locală de bere, restaurante, cafenea, brutărie, food-court, aprozar alimentat de fermieri locali, salon de înfrumuseţare, programe de formare vocaţională şi profesională, elemente de muzeu despre istoria Luther, spaţii culturale şi de evenimente, locuri de joacă pentru copii, spaţii de co-working, birouri, primele lofturi din România, apartamente noi şi spaţii publice.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.