Hackerii chinezi au furat zeci de milioane de dolari din fondurile de ajutor pentru Covid-19 din SUA, începând din 2020, a anunţat luni Secret Service, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secret Service a refuzat să ofere detalii suplimentare, dar a confirmat un articol al NBC News care spune că echipa chineză de hacking care ar fi responsabilă este cunoscută în comunitatea de cercetare în domeniul securităţii ca APT41 sau Winnti.

Potrivit experţilor, APT41 este un grup prolific de criminali cibernetici care a realizat o combinaţie de intruziuni cibernetice susţinute de guvern şi accesări ale datelor ,motivate financiar.

Mai mulţi membri ai grupului de hacking au fost inculpaţi în 2019 şi 2020 de Departamentul de Justiţie al SUA pentru spionarea a peste 100 de companii, inclusiv companii de dezvoltare de software, furnizori de telecomunicaţii, firme de social media şi dezvoltatori de jocuri video.

”Din păcate, Partidul Comunist Chinez a ales o cale diferită, de a face China sigură pentru infractorii cibernetici, atâta timp cât atacă computerele din afara Chinei şi fură proprietatea intelectuală utilă Chinei”, a declarat la acea vreme fostul procuror general adjunct Jeffrey Rosen.

Ambasada Chinei la Washington nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.